Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουέστ Χαμ

Μετά το "πικρό" ευρωπαϊκό διάλειμμα, η Γιουνάιτεντ επιστρέφει στην Πρέμιερ Λιγκ. Η Γουεστ Χαμ παίζει για το γόητρο στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.
wham united

Για τη Γιουνάιτεντ τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα στο Champions League. Έχασε εντός έδρας με 1-0 από την Μπαρτσελόνα και για να περάσει στην επόμενη φάση, θα πρέπει να κερδίσει την Μπάρτσα μέσα στο Καμπ Νου. Θα μας πει κάποιος… μήπως με την Παρί κάπως έτσι δεν έγινε; Η αλήθεια όμως είναι πως η Μπαρτσελόνα δεν είναι Παρί, έχει να χάσει χρόνια μέσα στην έδρα της στην Ευρώπη και δεν θα είναι διόλου εύκολο για τη συγκεκριμένη ομάδα της Γιουνάιτεντ, να περάσει μέσα στην Ισπανία.

Οι συνεχόμενες νίκες από τότε που ανέλαβε ο Σόλσκιερ, σε συνδυασμό με την “επική” πρόκριση επί της Παρί, ίσως να φούσκωσαν λίγο τα μυαλά των παικτών, αλλά και των οπαδών της Γιουνάιτεντ. Η πραγματικότητα όμως είναι πως οι “μπέμπηδες” δεν είναι καν στην καλύτερη τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ, όσον αφορά τη δυναμικότητα του ρόστερ και με τη νέα χρονιά θα πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές, εφόσον θέλουν να πρωταγωνιστήσουν.

Η χρονιά μπορεί να σωθεί, αν η Γιουνάιτεντ τερματίσει στην πρώτη τετράδα. Αυτή τη στιγμή είναι έκτη, με δύο πόντους λιγότερους από την πέμπτη Άρσεναλ και τρεις λιγότερους από την 4η, Τότεναμ. Και η Τσέλσι που είναι τρίτη δεν είναι μακριά, καθώς έχει πέντε πόντους περισσότερους, αλλά και ένα ματς παραπάνω από την ομάδα του Μάντσεστερ. Το σημερινό ματς πρέπει να κερδιθεί από τη Γιουνάιτεντ, ώστε να μην απομακρυνθεί η πρώτη τετράδα.

Μόνο μια ήττα έχουν οι γηπεδούχοι σε δεκαπέντε παιχνίδια στο Όλντ Τράφορντ, ενώ ο Σόλσκιερ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Βαλέντσια, Μπαϊγί και Νταρμιάν. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Αλέξις Σάντσεζ. Ο Νορβηγός τεχνικός σκέφτεται να ξεκουράσει τον Ράσφορντ και να βάλει τους Λουκάκου, Μαρσιάλ ως επιθετικό δίδυμο. Ανάσες αναμένεται να πάρουν και οι Μάτιτς, Ερέρα, με τους Μακτόμινεϊ και Φρεντ να παίρνουν τη θέση τους. Επιστρέφει στη βασική ενδεκάδα ο Λίνγκαρντ.

Για τη Γουέστ Χαμ δεν έχουμε και πολλά πράγματα να πούμε. Ξεκίνησε τραγικά τη χρονιά και μάλιστα σε κάποια στιγμή φαινόταν οτι μπορεί να κινδυνέψει κιόλας. Όμως, ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό, ανέβασε πολύ την απόδοσή της και εκμεταλλεύομενη την καλή της έδρας, κατάφερε να αποφύγει κάθε σενάριο υποβιβασμού. Στα τελευταία έξι παιχνίδια της έχει τέσσερις ήττες, ενώ από τα τελευταία επτά εκτός έδρας ματς που έχει δώσει στο πρωτάθλημα, έχει χάσει τα έξι.

Πριν από κάνα μήνα επέστρεψε υγιής ο Λανσίνι και φυσικά σήμερα θα είναι στην αρχική ενδεκάδα. Ο συγκεκριμένος αποτελεί τον μεγάλο ηγέτη της ομάδα και αν είναι σε καλή κατάσταση, ανεβάζει επίπεδο τα “σφυριά”. Πάντως, η επιθετική τετράδα είναι πάρα πολύ ποιοτική, με τους Λανσίνι, Αρναούτοβιτς και Φελίπε Άντερσον, πίσω από τον Τσιτσαρίτο Ερνάντες.

Οι Σάντσεζ, Γιαρμολένκο, Γουίλσιρ και Κάρολ είναι εκτός αποστολής, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ριντ.

Σε ενδιαφέρει