Νόργουϊτς Σίτι – Ρέντινγκ

Αίμα κι άμμος στο Κάροου Ρόουντ. Η Νόριτς οδεύει για την απευθείας άνοδο και η Ρέντινγκ παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού.
norits reading

Λίγο ακόμη κουράγιο πρέπει να κάνουν οι παίκτες της Νόριτς, για να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα στην φετινή Championship και να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, δηλαδή στα “σαλόνια” της Premier League. Αν οι γηπεδούχοι κερδίσουν σήμερα θα φτάσουν στις εννέα συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, πλησιάζοντας το ιστορικό ρεκόρ των δέκα συνεχόμενων νικών που κρατάει από το 1986.

Η διαφορά των πέντε πόντων από τη δεύτερη Λιντς μπορεί να γίνει οκτώ σήμερα και με πέντε αγωνιστικές να απομένουν, θα πρέπει να μην κατεβαίνει στα ματς για να μην ανέβει κατηγορία. Στον πιο πρόσφατο αγώνα της, επικράτησε με 4-0 της ΚΠΡ, συνδυάζοντας την ουσία με πολύ καλό θέαμα. Οι φίλαθλοι λατρεύουν την ομάδα και πραγματικά κάθε παιχνίδι στο Κάροου Ρόουντ μοιάζει με πάρτυ.

Από την έναρξη του 2019 και μετά, τα “καναρίνια” παίζουν εκπληκτικά και δεν είναι τυχαίο οτι έχουν μόνο μια ήττα σε 14 ματς, μετρώντας ακόμη 11 νίκες και δύο ισοπαλίες. Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος είναι μάλλον βατό, καθώς η Νόριτς έχει να αντιμετωπίσει τις, Γουίγκαν (εκτός), Σέφιλντ Γουέν. (εντός), Στόουκ (εκτός), Μπλάκμπερν (εντός) και Άστον Βίλα (εκτός).

Ο βασικότατος μέσος, Μπουεντία, δέχτηκε κόκκινη κάρτα στο προηγούμενο ματς και χάνει τρία σερί ματς. Ο Αργεντινός έχει 8 γκολ και 11 ασίστ σε 38 ματς πρωταθλήματος, οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό το πόσο σημαντικός είναι αυτός ο παίκτης. Τη θέση του θα πάρει ο Λάιτνερ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Τετέι.

Για τη Ρέντινγκ, τα πράγματα είναι δύσκολα. Μετά τη νέα ήττα από από τη Χαλ, υποχώρησαν στην 21η θέση, με διαφορά μόνο ενός πόντου από τη “διακεκαυμένη ζώνη”. Ο Ζοσέ Γκόμες προσπαθεί να ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών του και σίγουρα αυτό έχει μεγάλη σημασία, καθώς η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού χρειάζεται “ατσάλινα νεύρα”.

Από τα τελευταία δεκαέξι εκτός έδρας ματς της, η Ρέντινγκ έχει κερδίσει μόνο το ένα, αυτό κατά της ουραγού, Ίπσουϊτς. Συνολικά εκτός έδρας έχει εννέα ήττες, εννέα ισοπαλίες και δύο νίκες σε είκοσι παιχνίδια. Ο εξαιρετικός φορ, Ολιβέιρα, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σήμερα, καθώς ανήκει στη Νόριτς, ενώ εκτός είναι και οι Μπόντβαρσον (20/7) και Εζατολάχι (4/0). Τα πέντε από τα τελευταία έξι παιχνίδια της έχουν τελειώσει με over 3,5.

Σε ενδιαφέρει