Άγιαξ – Γιουβέντους

Πρώτος προημιτελικός αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων. Στην προηγούμενη φάση πέταξαν έξω τις δύο μεγάλες ομάδες της Μαδρίτης.
ajax juventus

Σε κρίσιμο σημείο είναι η χρονιά για τον Άγιαξ, ο οποίος πάτησε κορυφή στο ολλανδικό πρωτάθλημα και παράλληλα αντιμετωπίζει σήμερα τη Γιουβέντους για το Champions League. Στην Ευρώπη, παρά τα σπουδαία που έχει κάνει φέτος, δεν θεωρείται φαβορί για να περάσει τη Γιούβε, ούτε είναι και συνολικά από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Όμως, όποιος είδε τον Άγιαξ στα δύο ματς με τη Ρεάλ, ξέρει τι μπορεί να κάνει. Και λέμε και στα δύο, γιατί ακόμη και στο εις βάρος του 2-1 του Άμστερνταμ, ήταν σαφώς ανώτερος από τη Ρεάλ. Το 4-1 της Μαδρίτης τον αδικεί, αφού θα μπορούσε να πετύχει τρία τέσσερα γκολ ακόμη, αν ήταν πιο αποτελεσματικοί οι επιθετικοί του. Νωρίτερα, στους ομίλους, είχε προειδοποιήσει για το τι μπορεί να κάνει, αφού δεν έχασε σε δύο ματς με την Μπάγερν και πέρα από μια ισοπαλία με τη Μπενφίκα, έκανε μόνο νίκες.

Στο πρωτάθλημα, απομένουν πέντε αγωνιστικές και ο “Αίαντας” ισοβαθμεί με την PSV. Είναι πολύ πιθανό η πορεία του στο Champions League να καθορίσει και την μάχη του τίτλου στην Eredivisie, αφού θεωρείται δύσκολο να προχωρήσει πολύ ακόμη στην Ευρώπη και να πάρει και τον τίτλο στην Ολλανδία.

Ο Άγιαξ είναι κλασική ολλανδική ομάδα, με πολλές επιθετικές αρετές και φουλ μπακ που ανεβαίνουν συνεχώς και τροφοδοτούν τους σέντερ φορ ή σκοράρουν κιόλας. Παίκτες όπως οι Νέρες, Ζίγιεκ και Τάντιτς, μπορούν να κάνουν άνω κάτω τις αντίπαλες άμυνες, ενώ οι Ταλιαφίκο και Κρίστενσεν είναι πάρα πολύ επιθετικά μπακ. Όσο για τα χαφ, δεσπόζει η μορφή του Ντε Γιονγκ, ο οποίος από του χρόνου θα παίζει στην Μπαρτσελόνα. Οι Έιτινγκ και Μαζραουϊ είναι εκτός αποστολής για σήμερα.

Η Γιουβέντους έκανε πραγματική υπέρβαση στον προηγούμενο γύρο. Όχι γιατί απέκλεισε την Ατλέτικο, αλλά γιατί ανέτρεψε το εις βάρος της 2-0 του πρώτου αγώνα, κάτι που δύσκολα μπορεί να πετύχει κάποιος κόντρα στους “ροχιμπλάνκος” στην εποχή του Σιμεόνε. Η πρόκριση της Γιούβε είχε την υπογραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο άνθρωπος – γκολ έκανε χατ τρικ και δικαιολόγησε των πακτωλό των χρημάτων που λαμβάνει από τη διοίκηση.

Το πρωτάθλημα έχει τελειώσει για τη “γηραιά κυρία”, αφού η διαφορά από τηδεύτερη Νάπολι είναι κοντά στους είκοσι πόντους. Μάλιστα, στα ματς της Serie A, ο Ανιέλι ξεκουράζει τους βασικούς του και δοκιμάζει πράγματα. Παρόλα αυτά, η Γιουβέντους δεν σταματάει να κερδίζει, πράγμα που δείχνει το βάθος του ρόστερ αυτής της ομάδας.

Ο μεγάλος στόχος για φέτος είναι να πάρει το Champions League και γι’ αυτό το σκοπό χτίστηκε η συγκεκριμένη ομάδα από τον Αλέγκρι. Λογικά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα είναι έτοιμος και θα ξεκινήσει στο ματς. Πάντως, αν τελικά δεν τα καταφέρει, ο Κεάν είναι φορμαρισμένος και θα τον αντικαταστήσει επάξια. Οι Κουαδράδο και Ντούγκλας Κόστα λείπουν εδώ και καιρό, ενώ φρέσκιες απουσίες είναι αυτές των Τσαν και Μπαρτζάλι. Πολύ σημαντική η επιστροφή του Άλεξ Σάντρο, ο οποίος θα είναι βασικός σήμερα. Οι Ματουϊντί και Μπερναρντέσκι δεν θα παίξουν στο επόμενο ματς αν δεχτούν κίτρινη στο Άμστερνταμ.

Σε ενδιαφέρει