AEK – Παναθηναϊκός

Αθηναϊκό ντέρμπι στην Betshop Basket League, σημαντικό και για τους δύο αντιπάλους.
aek panathinaikos

Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε κόντρα στην Μπάμπεργκ, “πληρώνοντας” την απουσία του Ματσιούλις, αλλά και την ανετοιμότητα του Τζόρνταν Θίοντορ. Παρόλα αυτά, πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις, κόντρα σε μια ομάδα με μεγαλύτερο μπάτζετ, που είχε στις τάξεις της παίκτες όπως οι Χίκμαν, Ράις, Ζήσης, Ράμπιτ, Αλεξάντερ κ.α. Τώρα, στρέφεται αποκλειστικά στο πρωτάθλημα, με τη συμμετοχή στον τελικό να είναι ο μεγάλος της στόχος, από την αρχή της χρονιάς.

Υπό κανονικές συνθήκες, στόχος της “ένωσης” θα ήταν η τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, ώστε να τα δώσει όλα στον ημιτελικό, κόντρα στον δεύτερο της κανονικής περιόδου. Όμως, η τιμωρία του Ολυμπιακού, επειδή δεν κατέβηκε στους αγώνες κυπέλλου και πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό, την ανεβάζει στη δεύτερη θέση, οπότε της δίνει και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, μέχρι και τον τελικό. Βέβαια, δεν έχει τελειώσει ακόμη η δεύτερη θέση και μαθηματικά, αφού οι Προμηθέας, ΠΑΟΚ και Περιστέρι την καταδιώκουν. Αν κερδίσει σήμερα, τότε ουσιαστικά η δεύτερη θέση “κλειδώνει”.

Εκτός του Ματσιούλις, για την ομάδα του Μπάνκι θα απουσιάσουν και οι Καββαδάς, Τσαλμπούρης, Θίοντορ. Ευτυχώς για τους γηπεδούχους, θα είναι παρόν ο Ξανθόπουλος, που θα βοηθήσει τους Γκρίφιν και Μωραϊτη στα γκαρντ. Για να κερδίσει η ΑΕΚ τον Παναθηναϊκός θα πρέπει να κάνει υπέρβαση, αλλά αυτό είναι που περιμένουν από τους παίκτες της ομάδας, οι Μπάνκι και Αγγελόπουλος.

Ο Παναθηναϊκός, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, έκανε ένα εκπληκτικό ντεμαράζ στη λήξη της κανονικής περιόδους της Ευρωλίγκας, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 6η θέση. Θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά και με τον τρόπο που παίζει, κανείς δεν πρέπει να τον υποτιμά.

Το πρωτάθλημα περνάει σε δεύτερη μοίρα για ένα μικρό χρονικό διάστημα, όπως αποδείχτηκε και στον αγώνα με το Περιστέρι πριν δύο αγωνιστικές, όταν ο Καλάθης ξεκουράστηκε και οι “πράσινοι” ηττήθηκαν από την ομάδα του Πεδουλάκη. Πάντως, δεν θα υπάρχει το ίδιο κλίμα και κόντρα στην ΑΕΚ, αφού ο Πιτίνο θέλει να διατηρ΄σει τον καλό ρυθμό της ομάδας του ενόψει Ρεάλ και θα δει τον αγώνα με την “ένωση” ως πρόβα τζενεράλε για το Top 8 της Ευρωλίγκας.

Οι “πράσινοι” υπερέχουν σε όλες τις γραμμές, αλλά ειδικά στη θέση του σέντερ, όπου η ΑΕΚ έχει τους… κοντούς, Χάντερ και Τζέιμς μοναδικούς διαθέσιμους, μπορεί να κάνουν μεγάλη ζημιά. Δεν υπάρχει κορμί να σταματήσει τους Παπαγιάννη και Βουγιούκα, ενώ ο Καλάθης θα προσπαθήσει να κουράσει τους αντιπάλους.

Σε ενδιαφέρει