Παρί Σεν Ζερμέν – Στρασβούργο

Δύο από τις πιο πετυχημένες ομάδες της φετινής περιόδου στη Γαλλία, Παρί και Στρασβούργο, αναμετρώνται απόψε στο Παρίσι.
psg strasbourg

Με την κατάκτηση του πρωταθλήματος να είναι δεδομένη, η Παρί έχει ρίξει την προσοχή της στο Κύπελλο, για να κάνει τουλάχιστον το νταμπλ τη φετινή περίοδο. Την Τετάρτη υποδέχθηκε τη Ναντ για τον ημιτελικό του θεσμού και με το άνετο 3-0 πέρασε στον τελικό. Ο Βεράτι άνοιξε το σκορ στο 29’, ο Εμπαπέ έχασε πέναλτι στο 66’, αλλά ευστόχησε στο 85’ και το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ντάνι Άλβες στις καθυστερήσεις του αγώνα. Με τους Καβάνι και Νεϊμάρ να έχουν τελειώσει ουσιαστικά για φέτος, η Παρί έχει αλλάξει σχηματισμό και το έχει γυρίσει σε 4-4-2 με τον Εμπαπέ να είναι στην επίθεση και να κουβαλάει τις επιθετικές προσπάθειες της ομάδας του. Είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 25 γκολ. Εκτός από το αποψινό και οι Μαρκίνιος, Ντι Μαρία.

Μεθυσμένη πολιτεία το Στρασβούργο και όπως φαίνεται αυτό το γιορτινό κλίμα όχι μόνο δεν την επηρεάζει, αλλά της δίνει ένα επιπλέον έναυσμα για πιο δυνατές αποδόσεις. Έτσι, λοιπόν, λίγα 24ωρα μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ στα πέναλτι επί της Γκινγκάμπ, φιλοξένησε στην έδρα της τη Ρεμς που είχε ξεχάσει τι σημαίνει ήττα και τη διέλυσε. Τελικό αποτέλεσμα 4-0 με το σκορ να ανοίγει στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και στο δεύτερο ημίχρονο μέσω συνεχόμενων αντεπιθέσεων το παιχνίδι να ανοίγει και να κλείνει στο 4-0. Πλέον, δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο, καθώς έχει εξασφαλίσει και την παρουσία του στο Europa League και μάλιστα το «καλό» εισιτήριο.

Σε ενδιαφέρει