Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά την πρόκρισή του στα play-off της Euroleague, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.
pao paok

Αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο, τελικά έγινε πραγματικότητα για τον Παναθηναϊκό, καθώς οριστικά και αμετάκλητα θα είναι στα play-offs και θα διεκδικήσει την είσοδό του στο Final Four σε αναμετρήσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας όμως μειονέκτημα έδρας. Τρομερή η βελτίωση των «πράσινων» το τελευταίο δίμηνο και απόλυτα δίκαια πήραν την πρόκρισή τους, τερματίζοντας μάλιστα στην 6η θέση της βαθμολογίας. Με αυτή την εξέλιξη έφυγε ένα πολύ μεγάλο βάρος από τους παίκτες του Πιτίνο, ενώ πολλά οφείλονται στον Νικ Καλάθη, που έκανε εκπληκτικά πράγματα στην άνετη νίκη επί της Μπουντούτσνοστ. Μπήκε σε ένα πολύ κλειστό club παικτών που έχουν κάνει τριπλ-νταμπλ στην Ευρωλίγκα και οδηγεί το «τριφύλλι» από επιτυχία σε επιτυχία. Από εκεί και πέρα στο πρωτάθλημα ηττήθηκε από το Περιστέρι, σε ένα ματς που ο Καλάθης δεν έπαιξε και φυσικά το μυαλό όλων ήταν στην Ευρωλίγκα. Βέβαια, έχοντας εξασφαλίσει την 1η θέση της κανονικής διάρκειας είχε περιθώριο για ξεκούραση και ρίσκο για απώλεια και δεν τον επηρεάζει σε κάτι.

Μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Άρη στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με 62-58, ο ΠΑΟΚ πήρε κάπως τα πάνω του. Για αυτό τον λόγο, χωρίς κανένα πρόβλημα, επικράτησε εντός έδρας του Λαυρίου με 99-88 με τη διαφορά να μην αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του αγώνα. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου με σούπερ εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο εξασφάλισε τη νίκη στο πρώτο μισό και στο δεύτερο έκανε απλά μια συντήρηση δυνάμεων, που επέτρεψε τους φιλοξενούμενους απλά να κλείσουν τη διαφορά σε νορμάλ επίπεδα. Σε ό,τι αφορά τα εξωαγωνιστικά ζητήματα και τους μισθούς των παικτών, δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά και μάλλον επικρατεί η λογική της υπομονής μέχρι τη λήξη της σεζόν.

Σε ενδιαφέρει