Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ

Φορμαρισμένη η Σαουθάμπτον, αλλά πέφτει πάνω στη Λίβερπουλ που καίγεται για τη νίκη.
southampton liverpool

Η Σαουθάμπτον είναι σε καλή κατάσταση και μάλιστα στο κατάλληλο τάιμινγκ. Έκανε δύο πολύ σημαντικές νίκες, μία εντός με την Τότεναμ κι άλλη μία εκτός με την Μπράιτον. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έχουν και ένα παιχνίδι λιγότερο, οπότε θα πρέπει να “αυτοκτονήσουν” στις τελευταίες αγωνιστικές για να πέσουν κατηγορία.

Η έδρα της δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο, με τέσσερις νίκες, έξι ισοπαλίες και πέντε ήττες σε δεκαπέντε αγώνες. Για σήμερα είναι εκτός οι Ομπαφέμι και Βέστεγκααρντ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Σέιν Λονγκ. Με ενισχυμένο κέντρο αναμένεται να παραταχθούν οι “Άγιοι” και τους Ίνγκς, Ρέντμοντ στην επίθεση. Ο Λεμινά είναι οκ από πλευράς ετοιμότητας, αλλά δύσκολα θα ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα.

Η Λίβερπουλ είναι απόλυτα αφοσιωμένη στην Πρέμιερ Λιγκ. Συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ η τελευταία ήρθε κόντρα στην Τότεναμ στο Άνφιλντ, με αυτογκόλ του Αλντερβάιρελντ, στα τελευταία λεπτά. Έτσι, παρέμεινε στον ένα πόντο διαφορά με την Σίτι. Η ομάδα του Μάντσεστερ κέρδισε χθες, οπότε αν δεν κερδίσει η Λίβερπουλ σήμερα, το ντεσαβαντάζ της θα γίνει πολύ μεγάλο σε σχέση με τη Σίτι.

Μακριά από το γήπεδό τους, οι “κόκκινοι” έχουν δέκα νίκες, πέντε ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, αυτήν από τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι Γκόμεζ και Τσάμπερλεϊν λείπουν εδώ και καιρό, οπότε για τον Κλοπ δεν λογίζονται ως πρόβλημα. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Φαν Ντάικ, ο οποίος μάλλον προλαβαίνει. Η ενδεκάδα της Λίβερπουλ δεν αλλάζει συχνά, καθώς δεν υπάρχει βάθος στο ρόστερ.

Οι Μανέ, Φιρμίνιο και Σαλάχ είναι μία από τις καλύτερες τριάδες στην Αγγλία, ενώ στα χαφ θα είναι οι Βαϊνάλντουμ, Φαμπίνιο και Κεϊτά.

Σε ενδιαφέρει