Φενέρμπαχτσέ – Μακάμπι

Εντελώς αδιάφορο βαθμολογικά είναι το ματς, αφού η μεν Φενέρμπαχτσέ έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση και η Μακάμπι έχει ήδη αποκλειστεί.

Δικαιότατα, η Φενέρμπαχτσέ, πήρε την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Όλη τη σεζόν ήταν η καλύτερη ομάδα, ενώ η νοοτροπία νικητή που έχει φάνηκε και στο πιο πρόσφατο ματς, όταν κέρδισε στο Μιλάνο, χωρίς βαθμολογικό κίνητρο και με πολλές απουσίες.

Οι Σλούκας και Βέσελι είναι οι πρωταγωνιστές της ομάδας και πάνω σε αυτούς στηρίζεται ο Ομπράντοβιτς, για να οδηγήσουν την Φενέρ στη δεύτερη κούπα τα τρία τελευταία χρόνια. Φυσικά, το ρόστερ της είναι εκπληκτικό. Οι Ντατόμε, Γκούντουριτς, Κάλινιτς, Λοβέρν, Μαχμούτογλου, Μέλλι και Ντίξον είναι από τους καλύτερους παίκτες στη θέση τους και θα μπορούσαν να είναι βασικά εργαλεία σε οποιαδήποτε από τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Η έδρα της είναι “κάστρο”, καθώς μέσα στην Πόλη δεν έχει ούτε μια ήττα φέτος στην Ευρωλίγκα.

H Μακάμπι είναι στην 10η θέση αυτή τη στιγμή και αν κερδίσει στην Τουρκία θα περάσει στην 9η θέση της βαθμολογίας. Ο Σφαιρόπουλος έκανε θαύματα από τότε που ανέλαβε την ομάδα. Έμαθε τους παίκτες να παίζουν άμυνα, δεν το έβαλε ποτέ κάτω και έφτασε να διεκδικεί την πρόκριση, ακόμη και στην τελευταία αγωνιστική. Όμως, η νίκη της Ζαλγκίρις χθες το βράδυ την πέταξε εκτός συνέχειας διοργάνωσης και πλέον το σημερινό ματς είναι διαδικαστικής σημασίας.

Ο Σφαιρόπουλος μπορεί να στήσει πάνω στη φετινή Μακάμπι για να δημιουργήσει ένα πανίσχυρο σύνολο, που του χρόνου όχι μόνο θα περάσει στα πλέι οφ, αλλά θα μπορέσει να διεκδικήσει και το τρόπαιο. Παίκτες όπως οι Γουιλμπέκιν, Ομπράιαν, Ρολ, Τάιους και φυσικά ο Μπλακ, μπορούν να αποτελέσουν τη βάση της νέας Μακάμπι.

Σε ενδιαφέρει