Αταλάντα – Μπολόνια

Ματς φωτιά στο Καμπιονάτο, με την Αταλάντα να "κυνηγάει" το Champions League και την Μπολόνια να θέλει να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Μεγάλο ματς για την Αταλάντα. Φέτος έχει παίξει καταπληκτική μπάλα και της αξίζει η έξοδος στην Ευρώπη. Μπορεί όμως να πετάξει εκτός τετράδας μία εκ των Μίλαν ή Ίντερ; Η απάντηση μπορεί να έχει δωθεί και μετά το σημερινό ματς, καθώς αν δεν κερδίσει την Μπολόνια μέσα στο Μπέργκαμο, τότε δεν θα δικαιούται να ονειρεύεται Champions League. 

Μιλάμε για τρομερή συγκυρία υπέρ της Αταλάντα, αφού δεν θα βρει άλλη περίπτωση που να έχουν χάσει όλες οι βασικές αντίπαλοί της, δηλαδή οι Μίλαν και Λάτσιο, ενώ γκέλαρε και η Ρόμα. 

Στο προηγούμενο ματς πρωταθλήματος κέρδισε εκτός έδρας με 3-1 την Πάρμα, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Σαπάτα, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα και έφτασε τα 19 τη φετινή σεζόν. Έχει να χάσει απ΄ τις 23/2 και από τότε μετράει τρεις νίκες και μία ισοπαλία.

Οι Τολόι και Βαρνιέ είναι εκτός για τους γηπεδούχους, ενώ οι Ίλιτσιτς και Σαπάτα θα είναι στην επίθεση, προκαλώντας τρόμο στις αντίπαλες άμυνες.

Η Μπολόνια έχει αλλάξει τελείως πρόσωπο από τότε που την ανέλαβε ο Μιχαήλοβιτς. Οι τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα την έφεραν στον ένα πόντο από την 17η θέση και πλέον όλοι στην ιταλική μεγαλούπολη σκέφτονται αισιόδοξα. Πάντως, η χθεσινή νίκη της Έμπολι επί της Νάπολι δεν ήταν καλή εξέλιξη γι’ αυτήν. Την αναγκάζει να πάει για αποτέλεσμα στο Μπέργκαμο. 

Οι Μπολονέζοι στηρίζονται κυρίως στην έδρα τους, αφού μακριά από αυτήν έχουν οκτώ ήττες, πέντε ισοπαλίες και μόλις δύο νίκες. Οι Ματιέλο, Εντέρα και Ντέστρο είναι εκτός αποστολής, ενώ επιστρέφουν οι Λιάνκο και Σανταντέρ. Η δύναμη της Μπολόνια είναι η τριάδα πίσω από τον επιθετικό, με τους Ορσολίνι, Σοριάνο και Σανσόνε. 

Σε ενδιαφέρει