Αναντολού Εφές – Αρμάνι Μιλάνο

Τελευταία αγωνιστική για την κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας, με την Εφές να είναι αδιάφορη βαθμολογικά και το Μιλάνο να "καίγεται" για νίκη.

Η Εφές ήταν εξαιρετική όλη τη χρονιά και με αξιοθαύμαστη σταθερότητα, πήρε δίκαια την τέταρτη θέση. Η Μπαρτσελόνα, κόντρα στην οποία θα παίξει για την πρόκριση στο φάιναλ φορ, με πλεονέκτημα έδρας, την απείλησε προς το τέλος της σεζόν. Όμως, κέρδισε τους Καταλανούς εύκολα μέσα στην Πόλη και διέλυσε κάθε αμφιβολία.

Ο Αταμάν έχει φτιάξει ένα εξαιρετικό ρόστερ, το οποίο βασίζεται στην πολυφωνία στην επίθεση, τη σκληρή άμυνα και την προσωπικότητα του προπονητή. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Εφές δεν βασίζεται σε σούπερ σταρ, αλλά σε παίκτες ρολίστες, που μπορούν όμως να πάρουν την ομάδα στην πλάτη τους, όταν χρειαστεί. Τέτοιοι είναι οι Μόερμαν, Μίτσιτς, Πλάις, Λάρκιν, Μπομπουά, Ντάνστον και Σιμόν.

Δεν αποκλείεται ο Αταμάν να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν παίξει πολλά λεπτά ως τώρα, αφού η Εφές είναι εντελώς αδιάφορη βαθμολογικά. Ο Λάρκιν, ο οποίος δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν, έχει συνέλθει και πραγματικά αποτελεί τον ηγέτη της ομάδας. Από κοντά, οι Μόερμαν, Μίτσιτς και Μπομπουά, που έχουν διψήφιο μ.ο. αριθμό πόντων.

Το αν θα είναι αδιάφορη η Εφές, αποδείχτηκε και στο ματς με την Μπασκόνια πριν μια βδομάδα. Πάλι, η τουρκική ομάδα ήταν αδιάφορη, όμως κέρδισε με δέκα πόντους μέσα στη χώρα των Βάσκων, με τη Μπασκόνια να χρειάζεται τους πόντους.

Το Μιλάνο κοντεύει να χύσει “την καρδάρα με το γάλα”. Όλη τη σεζόν έχτιζε ένα σοβαρό προφίλ, με πολύ σημαντικές νίκες σε δύσκολες έδρες. Όμως, όταν χρειάστηκε να κάνει δύο νίκες, κόντρα σε Παναθηναϊκό και Φενέρμπαχτσέ, ήταν κατώτερο των περιπτώσεων. Με ήττα μένει σίγουρα εκτός. Αν κερδίσει, περνάει σχεδόν σίγουρα, αλλά υπάρχουν και τρία σενάρια που μένει έξω, ακόμη και με νίκη στην Πόλη. Αυτά είναι:

ΣΕΝΑΡΙΟ 1

Νίκες Μπασκόνια, Αρμάνι, ΠΑΟ, Ζαλγκίρις, Μακάμπι, ΟΣΦΠ.

Βαθμολογία 6. Μπασκόνια 7. ΠΑΟ 8. Ζαλγκίρις

ΣΕΝΑΡΙΟ 2

Νίκες Μπασκόνια, Αρμάνι, ΠΑΟ, Ζαλγκίρις, Μακάμπι, Νταρουσάφακα.

Βαθμολογία 6. Μπασκόνια 7. ΠΑΟ 8. Ζαλγκίρις

ΣΕΝΑΡΙΟ 3

Νίκες Μπασκόνια, Αρμάνι, Μπουντούτσνοστ, Ρεάλ, Μακάμπι, Νταρουσάφακα.

Βαθμολογία 6. Μπασκόνια 7. ΠΑΟ 8. Μακάμπι

Κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν ντέρμπι, οπότε υπάρχει δικαιολογία. Όμως, η Φενέρ ήταν αδιάφορη βαθμολογικά και πήγε στο Μιλάνο χωρίς τους Σλούκα και Βέσελι. Ο Ζοτς κατάφερε να σταματήσει τον Τζέιμς στους οκτώ πόντους, με τους Νάναλι, Μίτσοφ και Τζέρελς να πετυχαίνουν 26, 15 και 20 πόντους αντίστοιχα. 

Για να κερδίσει μέσα στην Τουρκία το Μιλάνο, θα πρέπει να παίξει με σοβαρότητα σε όλο το παιχνίδι, να παίξει σκυλίσια άμυνα και να μην έχει κενά διαστήματα στην απόδοσή του.

Σε ενδιαφέρει