Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ πρέπει να κερδίσει μέσα στη Βαλένθια αν θέλει να συνεχίσει να έχει ελπίδες για τη δεύτερη θέση. Η Βαλένθια όμως κυνηγάει την Ευρώπη και σπάνια χάνει στην έδρα της.

Η Βαλένθια είναι ίσως η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, μετά τη Μπαρτσελόνα, εδώ και ένα μήνα. Πέτυχε σπουδαίο διπλό επί της Σεβίλλης πριν λίγες μέρες και έχει ως μεγάλο της στόχο την 4η θέση. Η χθεσινή γκέλα της Χετάφε, της δίνει τη δυνατότητα να την πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής και θα τα δώσει όλα κόντρα στη Ρεάλ.

Στη Σεβίλλη ήταν καλή μόνο για ένα ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη έπαιξε φουλ άμυνα, δέχτηκε πολλές φάσεις, έδωσε την κατοχή στον αντίπαλο, αλλά κατάφερε να μην δεχτεί γκολ. Είναι αήττητη στα τελευταία δεκάξι της παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, με εννέα νίκες και επτά ισοπαλίες. Θυμίζουμε, πως έχει ήδη περάσει στον τελικό του κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα στις 25/5.

Μέσα στην έδρα της έχει χάσει μόνο ένα παιχνίδι σε 15 ματς, όμως δεν καταφέρνει ούτε να κερδίζει. Μετράει δέκα ισοπαλίες και τέσσερις νίκες. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια στην έδρα της δεν έχει δεχτεί ούτε γκολ.

Δεν υπάρχουν πολύ σημαντικές απώλειες για σήμερα, αφού θα απουσιάσουν μόνο οι Κοκλέν και Σομπρίνο. Οι Ροντρίγκο και Σάντι Μίνα θα είναι οι δύο προωθημένοι, με τους Τσερίσεφ και Παρέχο να είναι οι “τροφοδότες” τους.

Η Ρεάλ του Ζιντάν είναι μια διαφορετική ομάδα. Στον αγώνα με την Ουέσκα είδαμε στην ενδεκάδα του γιο του Ζιντάν στη θέση του τερματοφύλακα και βασικούς τους Μάρκο Γιορέντε, Μάρκο Θεμπάγιος και Μπραχίμ Ντίας. Ο Ζιζού είναι ελεύθερος να φτιάξει την ομάδα της επόμενης δεκαετίας και στα θεωρητικά εύκολα ματς θα στηριχθεί σε νεαρούς παίκτες. Βέβαια, τη νίκη του την έδωσαν τα δικά του παιδιά, οι Μπενζεμά, Μπέιλ και Μαρσέλο.

Το αγωνιστικό δεν απασχολεί πολύ τους Μαδριλένους, παρότι η Ρεάλ θέλει τη δεύτερη θέση, για λόγους γοήτρου. Όλοι ασχολούνται με την ανακαίνιση του Σαντιάγκο Μπερναμπέου και τις μετεγγραφές του καλοκαιριού. Ο Ζιντάν πάντως δεν θέλει ούτε να ακούει για τα μεταγραφικά σενάρια, αφού τονίζει πως η χρονιά δεν τέλειωσε ακόμη.

Οκτώ νίκες, τέσσερις ήττες και δύο ισοπαλίες έχει η Ρεάλ φέτος, σε δεκατέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια. Πολλές απουσίες και σήμερα, καθώς δεν αγωνιστούν οι Καρβαχάλ, Βινίσιους, Κουρτουά και Νάτσο. Επιστρέφουν οι Βαράν, Μόντριτς, Κροος και Ασένσιο, άπαντες με θέση βασικού.

Σε ενδιαφέρει