Ρόμα – Φιορεντίνα

Η Ρόμα κάνει την μία ήττα μετά την άλλη και κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης του χρόνου. Η Φιορεντίνα είναι μία από τις λίγες εντελώς αδιάφορες, βαθμολογικά, ομάδες της Serie A.
Ρόμα – Φιορεντίνα

Έχουν στενέψει πάρα πολύ τα περιθώρια για τη Ρόμα, η οποία κινδυνεύει, όχι μόνο να μείνει εκτός Champions League του χρόνου, αλλά και εκτός Ευρώπης. Στην πολυπόθητη 4η θέση είναι αυτή τη στιγμή η Μίλαν, με 52 πόντους σε 30 ματς. Η Ρόμα έχει 47, με ένα ματς λιγότερο, αλλά μπροστά της είναι οι Αταλάντα και Λάτσιο με 48 έκαστη, σε 29 και 28 παιχνίδια, αντίστοιχα. Και η ομάδα του Ρανιέρι δεν μπορεί να κοιτάει μόνο προς τα πάνω, αφού σε απόσταση αναπνοής είναι οι Σαμπντόρια και Τορίνο, στην 8η και 9η θέση αντίστοιχα.

Πολύ δύσκολα θα παραμένει ο Ρανιέρι μετά το τέλος της σεζόν, ενώ είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει άμεσα. Τη Ρόμα την έχει πάρει από κάτω μετά την ήττα με 3-0 από τη Λάτσιο, καθώς από τότε μετράει δύο ήττες σε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ είχε μεσολαβήσει και ο αποκλεισμός στους δεκάξι του Champions League, από την Πόρτο.

Ο Ρανιέρι προσπαθεί να δώσει κίνητρο στους παίκτες του, θυμίζοντάς τους, πως στο κύπελλο είχαν δεχτεί επτά γκολ από τη Φιορεντίνα. Και σίγουρα, θα παίξει και αυτό το ρόλο του. Οι Μανωλάς, Φλορέντσι και Ελ Σαράουι είναι εκτός για σήμερα, με τους Πελεγκρίνι και Παστόρε να επιστρέφουν, χωρίς όμως να έχουν ελπίδες για τη βασική ενδεκάδα. Οι Τζέκο, Ουντέρ και Περότι θα είναι στην τριάδα της επίθεσης.

Πέντε αγώνες χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα συμπλήρωσε η Φιορεντίνα, με αποτέλεσμα να μην έχει πλέον βάσιμες ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη. Τελευταία νίκη της ήταν στις 17/2, εκτός έδρας με τη Σπαλ. Από τότε έχει τρεις ισοπαλίες στην έδρα της και δύο ήττες εκτός.

Ο Στέφανο Πιόλι υποστήριξε πως η ομάδα του έχει φτιαχτεί για να διεκδικήσει την έξοδο στο Champions League και σύντομα θα το δείξει μέσα στο γήπεδο. Παραδέχτηκε πάντως, οτι το ματς θα είναι σχετικά δύσκολο. Οι Φερνάντες και Πιάτσα δεν θα είναι στη διάθεσή του, όμως επιστρέφουν οι βασικότατοι Πετζέλα και Κιέζα. Πάντως, ο δεύτερος μάλλον δεν είναι ακόμη έτοιμος για 90λεπτο και θα μπει ως αλλαγή. Οι Μουριέρ και Σιμεόνε θα είναι οι δύο σέντερ φορ των “βιόλα”.

Σε ενδιαφέρει