Μπάγερν Μονάχου – Χάιντενχαϊμ

Δεν αναμένεται να έχει ιδιαίτερα προβλήματα η Μπάγερν Μονάχου στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας, καθώς υποδέχεται τη Χάιντενχαϊμ.
Μπάγερν Μονάχου – Χάιντενχαϊμ

Σε ρόλο κυνηγού της 1ης θέσης και πάλι η Μπάγερν Μονάχου, με τη συγκατοίκηση με την Ντόρτμουντ στην κορυφή να διαρκεί μόλις δύο αγωνιστικές. Θύμα έκπληξης κόντρα στη Φράιμπουργκ, αφού μόλις στο 3’ έμεινε πίεση στο σκορ ενώ στη συνέχεια γλίτωσε από το δεύτερο γκολ, που θα μπορούσε να την αφήσει εκτός ακόμα και από τη διεκδίκηση ενός βαθμού. Δεν άργησε πολύ να ισοφαρίσει, αφού μόλις στο 22’ διαμόρφωσε το 1-1, ωστόσο μέχρι εκεί. Παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε από το 70’ και μετά δεν μπόρεσε να σκοράρει με αποτέλεσμα να μείνει στη δεύτερη θέση και στο -2 από την Ντόρτμουντ. Τρέχει σερί 7 αγώνων χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα με μόλις 1 ισοπαλία, αλλά αυτή είναι που της κοστίζει αυτή τη στιγμή. Το Σάββατο ακολουθεί το τεράστιο ντέρμπι με την Ντόρτμουντ από το οποίο μπορεί να κριθεί ο φετινός πρωταθλητής της Μπουντεσλίγκα, με τον Κόβατς να τονίζει ότι στο μυαλό των παικτών του είναι μόνο το ματς με τη Χάιντενχαϊμ. Εκτός οι Νόιερ, Αλάμπα, Ρόμπεν και Ντέιβις.

Με τον βαθμό της ισοπαλίας έφυγε από την έδρα του Μαγδεβούργου η Χάιντενχαϊμ και πρέπει να είναι πάρα πολύ ευχαριστημένη με το τελικό 0-0 της αναμέτρησης. Ό,τι έκανε επιθετικά ήταν μόνο στα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, αφού στη συνέχεια είχε παθητικό ρόλο στο ματς, ενώ στο 73’ έμεινε και με 10 παίκτες. Στο 90’ μάλιστα, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, αλλά ο κίπερ της Χάιντενχαϊμ, Μίλερ, απέκρουσε και χάρισε έναν ανέλπιστο, όπως εξελίχθηκε το ματς, βαθμό για την ομάδα του. Αυτή τη στιγμή είναι στην 6η θέση κι όσο η απόσταση από τα παιχνίδια διαβάθμισης για την άνοδο παραμένει βατή (μόλις 4 βαθμοί) θα το κυνηγήσει, αν και ποτέ δεν είπε ότι στόχος της είναι η άνοδος. Ματς εμπειριών αυτό στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου και είναι ευχάριστο το γεγονός για την ίδια ότι δεν έχει απουσίες. Πέρα από τους βατούς αντιπάλους που απέκλεισε για να φτάσει μέχρι εδώ, στη λίστα των «θυμάτων» της περιλαμβάνεται η Μπάγερ Λεβερκούζεν την οποία απέκλεισε 2-1 και με ανατροπή.

Σε ενδιαφέρει