Μάντσεστερ Σίτι-Κάρντιφ

Χωρίς απρόοπτα θέλει να συνεχίσει τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα η Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Κάρντιφ πριν από τον ημιτελικό με την Μπράιτον.
Μάντσεστερ Σίτι-Κάρντιφ

Επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά τη διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων η Μάντσεστερ Σίτι και μάλλον δεν είχε είτε τον απαιτούμενο ρυθμό, είτε απλά δεν ήθελε να πατήσει το γκάζι για να πάρει το τρίποντο κόντρα στη Φούλαμ. Ούτως ή άλλως δεν χρειαζόταν καν να κάνει κάτι τέτοιο για να πάρει τη νίκη κόντρα στους καταδικασμένους σε υποβιβασμό Λονδρέζους. Έτσι, λοιπόν, άνοιξε μόλις στο 5’ το σκορ με δράστη τον Μπερνάρντο Σίλβα, ενώ στο 27’ ήταν η σειρά του συνήθη υπόπτου, Σέρχιο Αγκουέρο, να κάνει το 2-0, που αποδείχθηκε και το τελικό σκορ, αφού στη συνέχεια η Σίτι αναλώθηκε απλά σε μία κυκλοφορία της μπάλας χωρίς να σπαταλά δυνάμεις. Λογικό… Έρχεται το ματς που της έλειπε για να ισοφαρίσει τις αγωνιστικές της Λίβερπουλ και με νίκη θα είναι και με τη… βούλα στην 1η θέση της βαθμολογίας χωρίς αστερίσκους. Πάντως, βάσει λογικής, η αντιμετώπιση του παιχνιδιού θα είναι ανάλογη, αφού ακολουθεί ο ημιτελικός με την Μπράιτον στο «Γουέμπλεϊ». Για αυτό τον λόγο έμεινε εκτός αποστολής ο Αγκουέρο, με τον Ζέσους να αναμένεται να πάρει τη θέση του, ενώ ενδεκάδα αναμένεται να δουν οι Μαχρέζ και Σανέ. Εκτός οι Ντελφ, Μεντί και Κομπανί. Μετρά 7 σερί νίκες, έχει σκοράρει τουλάχιστον δύο γκολ στα τελευταία 16/17 εντός έδρας στην Πρέμιερ Λιγκ.

Κρίμα κι άδικο αυτό που έπαθε η Κάρντιφ στο τελευταίο της ματς εντός έδρας κόντρα στην Τσέλσι. Κατάφερε να έχει μια εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία κλειδώνοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό τη δημιουργική δραστηριότητα των Λονδρέζων, κατάφερε μάλιστα να προηγηθεί με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, αλλά τελικά δεν άντεξε. Ηττήθηκε 2-1, ωστόσο αν δεν υπήρχε το πολύ μεγάλο διαιτητικό λάθος στο γκολ με το οποίο ισοφάρισε η Τσέλσι στο 84’, ενδεχομένως να έπαιρνε το τρίποντο. Ο Αθπιλικουέτα από θέση οφσάιντ ισοφάρισε και κάτι ο ενθουσιασμός της ισοφάρισης, κάτι η απογοήτευση των γηπεδούχων, έφεραν την πλήρη ανατροπή στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Δεν έχει την πολυτέλεια να διαλέξει παιχνίδια στο εξής. Ακόμα και στην έδρα της Σίτι είναι υποχρεωμένη να πάρει βαθμό, αφού τώρα είναι στο –5 από τις ομάδες που θα παραμείνουν στην κατηγορία. Το έριξε στο… χιούμορ ο Γουόρνοκ, λέγοντας ότι θα κατεβάσει την ομάδα Νέων ως διαμαρτυρία για τα όσα έγιναν κόντρα στην Τσέλσι. Εκτός ο Μπαμπά, ο Πάτερσον και ο Κόνολι.

Σε ενδιαφέρει