Τότεναμ – Κρύσταλ Πάλας

Ντέρμπι στο Λονδίνο ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες, με εντελώς διαφορετικούς στόχους.

Η Τότεναμ πλέον παλεύει για τη συμμετοχή της στο επόμενο Champions League. Το μόνο καλό που της συνέβει τον τελευταίο καιρό είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι στην Ντόρτμουντ. Κατά τα άλλα, από κει που στις αρχές του χρόνου ήταν μία από τις διεκδικήτριες του τίτλου, τώρα πλέον κινδυνεύει να χάσει και μια από τις πρώτες τέσσερις θέσεις.

Αυτή τη στιγμή ισοβαθμεί με τη Γιουνάιτεντ με 61 πόντους, έχοντας δύο λιγότερους από την τρίτη Άρσεναλ και έναν περισσότερο από την 6η Τσέλσι. Το να μην μπει στην πρώτη τετράδα θα είναι παταγώδης αποτυχία, εκτός βέβαια αν κατακτήσει το Champions League, οπότε θα της συγχωρεθούν όλα. 

Πολύ μεγάλο γεγονός η επιστροφή της στο ανακαινισμένο γήπεδό της, μετά από δύο χρόνια απουσίας. Ή του ύψους ή του βάθους ήταν ως τώρα όταν έπαιζε στο γήπεδό της, με εννέα νίκες, τέσσερις ήττες και μόλις μία ισοπαλία.

Οι Ντάιερ και Γουίνκς είναι εκτός για την ομάδα του Ποκετίνο, με τους παίκτες να σκέφτονται ήδη το πρώτο ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι για το Champions League. Πάντως, αποκλείεται να γίνει ροτέισιον, αφού τα “σπιρούνια” θέλουν βαθμούς στο πρωτάθλημα.Οι Άλι, Κέιν και Σον θα είναι στην επιθετική γραμμή.

Η Κρύσταλ Πάλας είναι μια ομάδα που κανείς δεν πρέπει να υποτιμά. Στα πέντε τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα έχει τρεις νίκες και δύο ήττες, ενώ μακριά από την έδρα της έχει έξι νίκες, επτά ήττες και δύο ισοπαλίες σε δώδεκα εκτός έδρας παιχνίδια.

Ο Μαμαντού Σακό είναι η μοναδική απουσία για τους φιλοξενούμενους. Ο ερχομός του Μπατσουαγί έδωσε στην ομάδα έναν ικανότατο σκόρερ, ο οποίος αξιοποιείται στο έπακρο από τους Ζαχά και Τάουνσεντ. Ο Μιλιβόγιεβιτς δεσπόζει στο κέντρο της ομάδας, ενώ οι Σλουπ και Μέγιερ είναι εξαιρετικοί στα χαφ. 

Σε ενδιαφέρει