Η συνέχεια του πιο απρόβλεπτου ομίλου

Η συνέχεια του πιο απρόβλεπτου ομίλου

Το Μουντομπάσκετ συνεχίζεται σήμερα και στο Δ’ όμιλο, οι Λιθουανοί θα προσπαθήσουν να συνέλθουν από την χτεσινή ήττα (82-75) που υπέστησαν από την Αυστραλία. Αντιμετωπίζουν σήμερα την Κορέα. Στο χθεσινό παιχνίδι οι δευτεραθλητές Ευρώπης πλήρωσαν το κακό πρώτο ημίχρονο κόντρα στα “καγκουρό” που είχαν για κορυφαίο τον Τζόε Ίνγκλις, όχι μόνο για τους 18 πόντους που σημείωσε αλλά γιατί έδωσε πολύτιμες βοήθειες στην άμυνα. Πάντως, η απουσία του Καλνιέτις είναι κάτι παραπάνω από εμφανής στην περιφέρεια, ενώ οι μπλαζέ Βαλανσιούνας και Μοτεγιούνας δεν κατάφεραν να βοηθήσουν, σε αντίθεση με τους σκληροτράχηλους Ντάριους Λαβρινόβιτς και Γιανκούνας. Μόνη ευχάριστη νότα από τον χθεσινό αγώνα η εμφάνιση του Σεϊμπούτις που σταμάτησε στους 21 πόντους. Όσο για την Νότιο Κορέα, αυτή έχει έναν διακοσμητικό χαρακτήρα στο τουρνουά και δύσκολα θα “σταυρώσει” νίκη.

Οι Αυστραλοί στην προσπάθεια τους για ένα καλύτερο πλασάρισμα αντιμετωπίζουν σήμερα το Μεξικό το όποιο εχτές παρόλο που έπαιζε με την πλάτη στο τοίχο, έδειξε αποφασιστικότητα και επιβλήθηκε της Αγκόλας με σκορ 55-79 πετυχαίνοντας την δεύτερη του νίκη στη διοργάνωση. Μπροστάρης σε αυτή την επικράτηση ήταν ο Γκουστάβο Αγιόν ο οποίος είχε σημειώσει double – double από το τρίτο δεκάλεπτο, φτάνοντας δηλαδή σε διψήφιο αριθμό τους πόντους του και τα ριμπάουντ του. Άλλωστε, το είχαμε επισημάνει ξανά πως το Μεξικό έχει καλή ομάδα και μπορεί με λίγη τύχη να πάρει την τέταρτη θέση του ομίλου. Οι Αυστραλοί ήταν σαφώς ανώτεροι από τους αντιπάλους τους χθες και εκτός του Ίνγκλς, ξεχώρισαν κι άλλοι. Οι Νιούλεϊ με 10, Ντελαβεντόβα με 13 και Μπέινς με 14 πόντους, ήταν εξαιρετικοί επίσης.

Η Αγκόλα θα έχει δύσκολο έργο σήμερα καθώς αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο Σλοβενία η όποια πέτυχε μια ακόμα νίκη, αυτή τη φορά κόντρα στη Κορέα με σκορ 72-89. Αυτή η νίκη σηματοδότησε την πρόκριση της Σλοβενίας στην επόμενη φάση και την Κορέα να μένει χωρίς ελπίδα πρόκρισης και να αποχαιρέτα τη διοργάνωση. Ο Άλεν Όμιτς ήταν ο πρωταγωνιστής καθώς είχε double – double σημειώνοντας 13 πόντους και μαζεύοντας 11 «σκουπίδια», ενώ φυσικά ο Γκόραν Ντάγκιτς δήλωσε πάλι παρών με 22 πόντους. Η Αγκόλα έχει την δυνατότητα να μπει γερά στο κόλπο της πρόκρισης με μια νίκη σήμερα, αλλά η Σλοβενία έχει δείξει πολύ σοβαρή έως τώρα.

Τέλος εγώ θα προτιμήσω τον άσσο της Σλοβενίας με χάντικαπ -15.5 και αποδοση 1,9, καθώς και την επικράτηση της Λιθουανίας με χάντικαπ -22.5 με απόδοση 1,9.

Σε ενδιαφέρει