Δ’ όμιλος: Μεγάλο το χάντικαπ υπέρ των Μεξικανών

lietuva kazlauskas

Στον δ’ όμιλο του Μουντομπάσκετ ξεχωρίζει το ματς Αυστραλία – Σλοβενία. Τα “καγκουρό” έχουν πολύ δυνατό ρόστερ, παρά τις απουσίες των Μπόγκατ και Μιλς. Καταρχήν έχουν τέσσερις NBAyers, τους Μπέιρστοου, Έξουμ, Μπέινς και Ντελαβέντοβα, οι οποίοι είναι (ή αναμένεται να είναι) ρολίστες στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, αλλά στην ομάδα τους θα είναι πρωταγωνιστές. Από πίσω έρχονται οι πολύπειροι Άντερσεν, Νιούλεϊ και Ίνγκλς, που θα προσπαθήσουν να “τιθασεύσουν” τους νεαρότερους συμπαίκτες τους.

Στην Σλοβενία τα πάντα κινούνται ρε ρυθμούς Γκόραν Ντράγκιτς. Ο σούπερ σταρ των Φίνιξ Σανς έκανε μια καταπληκτική χρονιά στο NBA και με συμπαραστάτη τον αδερφό του, Ζόραν Ντράγκιτς, θα προσπαθήσει να φτάσει την ομάδα του πολύ ψηλά. Βέβαια, το ρόστερ είναι αποδυναμωμένο σε σχέση με άλλες χρονιές, καθώς δεν απουσιάζουν για διάφορους λόγους οι Νάχμπαρ, Βίντμαρ, Μπέγκιτς, Λάκοβιτς, Ούντριχ κ.α. Οι Σλόκαρ και Λόρμπεκ είναι σε πολύ καλή κατάσταση και θα βοηθήσουν.

Φαβορί δίνεται η Αυστραλία και σίγουρα δεν έχει νόημα να την στηρίξω σε αποδόσεις κοντά στο 1,65. Αν είναι ο Ντράγκιτς καλά, μπορεί να τους πάρει μόνος του.

Στο Μεξικό – Λιθουανία φαβορί είναι δικαιότατα οι Ευρωπαίοι. Όμως το χάντικαπ των 16 πόντων που έχουν υπέρ τους οι Μεξικανοί είναι μεγάλο. Εμένα προσωπικά δεν με γεμίζει το ρόστερ της ομάδας του Καζλάουσκας, ενώ το Μεξικό είναι μια αξιοπρόσεκτη και ανερχόμενη ομάδα. Θα πάω με τον άσο με χάντικαπ υπέρ των Μεξικανών.

Τέλος, στο Ανγκόλα – Νότια Κορέα οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί σύμφωνα με τους bookmakers, αλλά καλό θα είναι να δούμε το πρώτο ματς και μετά να ποντάρουμε σε ομάδες που μας είναι σχεδόν άγνωστες.  

Σε ενδιαφέρει