Η παρουσία στην Ισπανία αρκεί

nkorea

Πολύ θα θέλαμε να αναβαθμίσουμε τη Νότια Κορέα μπασκετικά, όμως έμψυχο δυναμικό και παράδοση δεν μας αφήνουν.

Όσον αφορά το πρώτο, τα μεγάλα ύψη αποτελούν όαση σε έρημο. Μόλις δύο παίκτες είναι πάνω από 2.05μ. Τι μένει; Οι κοντοί που θα πρέπει να βάλουν τα σουτ, κοντινά-μακρινά, να παίξουν άμυνα, να τρέξουν, να κάνουν τα πάντα. Η παράδοση έχει να κάνει με το γεγονός ότι το μπάσκετ δεν φαίνεται να ταιριάζει σε αυτή τη χώρα. Ούτε υπήρξε ποτέ κάποιος μεγάλος παίκτης για να τραβήξει τους νέους. Τουλάχιστον στην Κίνα είδαμε τον Γιάο Μινγκ. Σούπερ σταρ των Ρόκετς κάποτε. 

Ο κόουτς Γου Για Χακ θέλει οι παίκτες του να μάθουν παίζουν καλή προσωπική άμυνα. Να μην αναλώνονται μόνο σε ζώνη. Να μην αναγκάζεται να καλεί συχνά τάιμ άουτ. Λογική επιθυμία που κάποτε μπορεί να αποδώσει. Τα γρήγορα πόδια δεν λείπουν από τους Ασιάτες. Το ταλέντο κοντά στο καλάθι είναι αυτό που δεν έχουν. 

Δύο είναι οι παίκτες που ξεχωρίζουν και ίσως διακριθούν στα γήπεδα της Ισπανίας. Ο, Ο Σε Κιουν και ο Σουνγκ Μιν Τσο. Αμφότεροι καλύπτουν τη θέση του φόργουορντ. Επίσης, ο Κιμ Γιονγκ Κιου μπορεί να προσφέρει, μια και έχει ύψος 2.07μ. Η Νότια Κορέα ήταν 3η στο πρωτάθλημα Ασίας και βρίσκεται στον Δ’ όμιλο, όπου δύσκολα θα αποφύγει την τελευταία θέση.

Το ρόστερ της Ν. Κορέας

Λ. Γιονγκ Χιουν φόργουορντ 1.91μ.

Κ. Γιονγκ Κιου σέντερ 2.07μ.

Ο Σε Κιουν φόργουορντ 2.00μ.

Γ. Ντονγκ Γκιουν γκαρντ 1.81μ.

Κ. Σουν Χιουνγκ φόργουορντ 1.97μ.

Π. Τσαν Χι γκαρντ 1.90μ.

Κ. Τα Σολ γκαρντ 1.80μ.

Τ. Σουνγκ Μιν φόργουρντ 1.97μ.

Μ. Τάε Γιονγκ φόργουορντ 1.99μ.

Χ. Ιλ Γιουνγκ φόργουορντ 1.98μ.

Γ. Χι Γιονγκ φόργουορντ 1.94μ.

Σε ενδιαφέρει