Με στόχο τους 16

liodaria

Το όνομα της Σενεγάλης δεν προκαλεί και πολλούς συνειρμούς με το άθλημα του μπάσκετ. Άρα, η συμμετοχή στο Παγκόσμιο καθίσταται τυπική;

Όχι ακριβώς. Οι Αφρικανοί δεν είναι πρωτάρηδες. Συμμετείχαν και στη διοργάνωση του 2006, στην Ιαπωνία. Δεν είναι όμως μόνο αυτό που τους κάνει ορατούς. Είναι και η θέληση τους να διακριθούν. Τι εστί διάκριση γι’ αυτούς; Πρόκριση στη β’ φάση του Μουντομπάσκετ. Το αποκαλύπτει ο αρχηγός της ομάδας Μαλεγιέ Εν Ντογιέ. 

Η Σενεγάλη βρίσκεται στον όμιλο της Εθνικής μας. Και μπορεί η πρώτη τριάδα να θεωρείται βέβαιη (Αργεντινή, Ελλάδα, Κροατία), όμως η 4η θέση δεν είναι άπιαστο όνειρο. Εντάξει, το Πουέρτο Ρίκο είναι φαβορί, εντούτοις τα “λιοντάρια” δεν πρέπει να αγνοηθούν. Τα φυσικά προσόντα των παικτών δεν συναντώνται εύκολα. Αν η χημεία του συνόλου έχει βελτιωθεί, τότε περιμένουμε να παλέψουν μέχρι τέλους για τον μεγάλο τους στόχο. Τα πάνε καλά στην άμυνα ψηλά και φαίνεται ότι έχουν θέληση για διάκριση. Το ρόστερ τους είναι γεμάτο με παίκτες οι οποίοι έχουν παραστάσεις από πρωταθλήματα Ευρώπης-ΗΠΑ.

Η κατάληψη μίας εκ των τεσσάρων πρώτων θέσεων (1-4) δίνει 5,50 για τη Σενεγάλη. Υψηλό ρίσκο, αλλά γιατί όχι;

Το ρόστερ της Σενεγάλης

Μ. Ν’ Ντόγιε γκαρντ 1.90μ.

Λ. Άνταμς γκαρντ 1.85μ.

Π. Μπάτζι φόργουορντ 2.06μ.

Μ. Ντιοπ φόργουορντ 1.99μ.

Μ. Φαγέ φόργουορντ 2.08μ.

Μαλ. Ν’ Ντόγιε φόργουορντ 2.03μ.

Ελ. Ν’ Νταγιέ γκαρντ 1.98μ.

Χ. Ν’ Νταγιέ σέντερ 2.12μ.

Σ. Σένε σέντερ 2.12μ.

Ι. Τόμας φόργουορντ 2.10μ.

Ξ. Νταλμέιντα γκαρντ 1.83μ.

Θ. Νιανγκ γκαρντ 1.85μ.

Μ. Ν’ ντουρ φόργουορντ 2.06μ.

Τζ. Θιάμ φόργουορντ 2.08μ.

Γκ. Ντιενγκ σέντερ 2.11μ.

Π. Ντιάτα γκαρντ 1.88μ.

 

Σε ενδιαφέρει