Γαλλία – Αργεντινή: Η ηρεμία κόντρα στον… τσαμπουκά

Η τεχνική, η ποιότητα και ο ενθουσιασμός των Γάλλων κοντράρεται απόψε με το πάθος, τη δίψα και τη μαχητικότητα των Αργεντινών με φόντο το εισιτήριο για τα προημιτελικά.
Γαλλία – Αργεντινή: Η ηρεμία κόντρα στον… τσαμπουκά

Στην 44.000 θέσεων Καζάν Αρένα μάχονται απόψε για τους «16» του Μουντιάλ η Γαλλία με την Αργεντινή. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

Τα προγνωστικά μου

Γαλλία – Αργεντινή: Χ ημ. (1.85)

Ανάλυση

Δεν κουνήθηκε φύλλο στον τελευταίο αγώνα της Γαλλίας κόντρα στη Δανία. Και γιατί να κουνηθεί άλλωστε. Έναν βαθμό ήθελε για να σφραγίσει την πρωτιά. Τον πήρε ξεκούραστα χωρίς να σπαταλήσει ιδιαίτερες δυνάμεις. Ένα γκολ έχει δεχτεί μόνο ως τώρα στη διοργάνωση. Σημαντικό το ότι στα τελευταία οχτώ παιχνίδια της σε Μουντιάλ κόντρα σε ομάδες της Νοτίου Αμερικής παρέμεινε αήττητη. Μπόλικη μουρμούρα για τους επιθετικούς της ομάδας από κόσμο και ΜΜΕ. Βγάζουν κούραση. Κυρίως ο Γκριζμάν. Παρόλα αυτά ο Ντεσάμπ δεν αλλάζει αυτό το ευέλικτο 4-3-2-1, το οποίο στην πράξη μετατρέπεται σε 4-3-3 όταν η ομάδα επιτίθεται. Κορυφή ο Ζιρού και από πίσω οι Μ’ Μπαπέ και Γκριζμάν, που θα δίνουν τα απαιτούμενα στηρίγματα.

Πρόωρος τελικός στο Καζάν. Ποιος θα προκριθεί; ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ένα έθνος στα ουράνια έστειλε η γκολάρα του Ρόχο κόντρα στη Νιγηρία, με την οποία η Αργεντινή έφτασε στη νίκη-πρόκριση με 2-1. Εκανε σεφτέ και ο Μέσι νωρίτερα φέρνοντας την ηρεμία στον εαυτό του και βουλώνοντας τα στόματα των επικριτών του. Το θέμα είναι τώρα τι γίνεται; Η Γαλλία είναι μια εξαιρετική ομάδα, παίζει πολύ ισορροπημένο ποδόσφαιρο, έχει πολύ καλό προπονητή και πραγματικά χρειάζεται υπέρβαση από τους Αργεντινούς με τα όσα έχουν δείξει ως τώρα. Και τα τρία παιχνίδια της ομάδας του Σαμπαόλι στη φετινή διοργάνωση είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Δεν αλλάζει το 4-3-3, το οποίο περισσότερο 4-3-2-1 δείχνει στο χορτάρι. Αιχμή του δόρατος στην επίθεση ο Αγουέρο, ενώ Μέσι και Μέσα θα έρχονται από πίσω και θα μετατρέπονται σε επιθετικοί.

Πιθανές ενδεκάδες

Γαλλία (4-3-3)

Γιορίς

Σιντιμπέ

Βαράν

Ουμτιτί

Ερνάντεθ

Καντέ

Ματουιντί

Πογκμπά

Μ’ Μπαπέ

Γκριζμάν

Ζιρού

Αργεντινή (4-3-3)

Αρμάνι

Μερκάδο

Ρόχο

Οταμέντι

Ταλιαφίκο

Μαστσεράνο

Πέρες

Μπανέγα

Μέσι

Μέσα

Αγουέρο

Εκτίμηση

Καθαρά αγωνιστικά η Γαλλία υπερτερεί. Διαθέτει περισσότερο ταλέντο και αγωνίζεται με μεγαλύτερη διάθεση, ενέργεια και ενθουσιασμό. Ο τρόπος, όμως, με τον οποίο προκρίθηκε η Αργεντινή ανέβασε στον ουρανό την ψυχολογία της. Παράλληλα σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου έχουν συναντηθεί δύο φορές και η Αργεντινή κέρδισαν αμφότερες με 1-0 και 2-1. Εχω την αίσθηση πως ο μόνος τρόπος για να έχει ελπίδες να προκριθεί η ομάδα του Σαμπαόλι θα είναι στον έξτρα χρόνο ή στα πέναλτι. Δηλαδή σε συνθήκες ειδικών καταστάσεων. Περιμένω πολύ προσεκτικές τις δύο ομάδες και θα ποντάρω με θέρμη στο «Χ» του ημίχρονου, ενώ θα τζογάρω με το 1.85 του να χρησιμοποιηθεί στην αναμέτρηση τουλάχιστον μία φορά το VAR από τον διαιτητή. Τόσο κομβικό ματς θα έχει θεωρώ φάσεις προς… εξέταση. Ποντάρισμα για τους πιο επιφυλακτικούς το over 3,5 κάρτες στο ματς. Πόλεμος…

Σε ενδιαφέρει