Γερμανία – Σουηδία: Σε κατάσταση σοκ η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια

Μια σφαλιάρα πρώτου μεγέθους υπέστη η Γερμανία στην πρεμιέρα του Μουντιάλ από το Μεξικό και πλέον παίζει έναν πρόωρο τελικό κόντρα στη σκληροτράχηλη Σουηδία.
thumbnail   germany sweden

Μία ήττα ήταν ικανή να βυθίσει τη Γερμανία στην εσωστρέφεια. Η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ υπέστη δικαιότατη νίκη από το Μεξικό στην 1η αγωνιστική του 6ου ομίλου και ξαφνικά το… παραδεισένιο κλίμα των προηγούμενων ετών έχει εξαφανιστεί τη στιγμή που ετοιμάζεται για τελικό κόντρα στη Σουηδία, που από την πλευρά της επικράτησε της Ν. Κορέας στην πρεμιέρα με 1 – 0.

Τα προγνωστικά μου

Γερμανία – Σουηδία: Under 2,5 (2.05)

Ανάλυση

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή και εν προκειμένω στο ποδόσφαιρο, όπως φάνηκε και στην περίπτωση της Γερμανίας. Η γκρίνια λόγω της κακής της παρουσίας στα φιλικά και κατόπιν λόγω του αποκλεισμού του Λερόι Σανέ μόνο αδικαιολόγητη δεν αποδείχθηκε στο πρώτο ματς του 6ου ομίλου κόντρα στο Μεξικό, αφού υπέστη την ήττα με 1 – 0 και μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο το σκορ θα μπορούσε να είναι πιο ευρύ υπέρ του Μεξικού. Στο δεύτερο ημίχρονο έφερε το ματς έξω από την περιοχή των «σομπρέρο», αλλά ούτε γκολ βρήκε και παράλληλα κινδύνευσε να δεχθεί κι άλλα τέρματα στις αντεπιθέσεις, αφού άμυνα έπαιζαν μόνο οι Χούμελς και Μπόατενγκ. Μάλιστα, αυτό είπε και στις δηλώσεις του ο κεντρικός αμυντικός της Μπάγερν και πρώην της Ντόρτμουντ. Έτσι, λοιπόν, ξύπνησαν και τα γερμανικά ΜΜΕ και κάνουν λόγο για κακό κλίμα, για «στρατόπεδα» εντός αποδυτηρίων και για κόντρα με τον Όλιβερ Μπίρχοφ που πλέον είναι τιμ μάνατζερ. Η μοναδική διάψευση που βγήκε για όλα αυτά ήταν από τον Τόμας Μίλερ. Εν όψει του σημερινού δεν λείπουν τα προβλήματα. Εκτός ο Χούμελς με ενοχλήσεις στη σπονδυλική στήλη (δεν αποκλείεται να είναι και τιμωρία για τις δηλώσεις του) και τη θέση του θα πάρει ο Ρούντιγκερ, ενώ στο αριστερό άκρο της άμυνας θα βρεθεί ο Έκτορ, που ήταν άρρωστος στο πρώτο ματς. Στην ενδεκάδα αναμένεται και ο Ρόις.

Τα είδε όλα κόντρα στη Νότια Κορέα η Σουηδία, αφού πάνω από όλα κλήθηκε να νικήσει τη δική της γκίνια απέναντι στην αντίπαλη εστία. Έχασε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες και μία εξ αυτών ήταν από τον Μάρκους Μπεργκ στο πρώτο ημίχρονο, από αυτές που λέμε ότι δεν γίνεται να χαθούν. Τελικά, λύση δόθηκε στο δεύτερο μέρος, όταν ο Κλάεσον κέρδισε το πέναλτι και έπειτα από εξέταση του VAR του πιστώθηκε η ευκαιρία να σκοράρει η ομάδα του από τα 11 βήματα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκράνκβιστ στο 64’ που διαμόρφωσε το τελικό 1 – 0. Κοινή συνισταμένη για την ομάδα της Σουηδίας ήταν η αμυντική της συνέπεια. Μην ξεχνάμε ότι κατάφερε να κρατήσει στο μηδέν την Ιταλία για 180 λεπτά, καταφέρνοντας να πάρει την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης. Κανονικά στην ομάδα επιστρέφει ο άσος της Γιουνάιτεντ, Βίκτορ Λίντελοφ, που δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στον πρώτο αγώνα λόγω ίωσης. Πάντως αμφίβολοι είναι οι Πόντους Γιάνσον, Φίλιπ Χελάντερ και Μάρκους Ροντέν επίσης λόγω ίωσης και έμειναν πίσω για να μην κολλήσουν και τους υπόλοιπους και θα αποφασιστεί σήμερα αν θα αγωνιστούν. Αμφίβολος και ο Τελίν λόγω ενοχλήσεων.

Πιθανές ενδεκάδες

Γερμανία (4 – 2 – 3 – 1)

Νόιερ

Κίμιχ

Ρούντιγκερ

Μπόατενγκ

Έκτορ

Κεντίρα

Κρόος

Μίλερ

Οζιλ

Ρόις

Γκόμες

Σουηδία (4 – 4 – 2)

Όλσεν

Λούστιγκ

Γκράνκβιστ

Λιντελοφ

Ογκούστινσον

Κλάεσον

Λάρσον

Έκνταλ

Φόρσμπεργκ

Μπεργκ

Τοϊβόνεν

Εκτίμηση

Πιθανότατα η Γερμανία θα επικρατήσει, αλλά σίγουρα με αυτή την εκτίμηση ούτε σας προτείνουμε κάτι υψηλό ως απόδοση, ούτε ανακαλύπτουμε την Αμερική. Θα πάμε με το εύρος των γκολ και συγκεκριμένα το Under 2,5. Η Σουηδία βασίζεται στην άμυνά της και αυτό θέλει να κάνει και σήμερα, τη στιγμή που η Γερμανία δυσκολεύεται απίστευτα στο γκολ.

Σε ενδιαφέρει