Νιγηρία – Ισλανδία: Η Αργεντινή τους ανοίγει το δρόμο

Τα πάνω – κάτω έχουν έρθει στον 4ο όμιλο, καθώς η ήττα της Αργεντινής από την Κροατία έχει αφήσει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο πρόκρισης, τόσο για την Ισλανδία, όσο και για τη Νιγηρία.
Νιγηρία – Ισλανδία: Η Αργεντινή τους ανοίγει το δρόμο

Απίστευτα πράγματα στον 4ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού η Αργεντινή είναι με το ένα πόδι στο αεροπλάνο για να αποχωρήσει από τη Ρωσία, γεγονός που έχει έχει ανοίξει για τα καλά την όρεξη σε Νιγηρία και Ισλανδία και ειδικά οι δεύτεροι είναι φαβορί για να βρεθούν στη φάση των «16».

Τα προγνωστικά μου

Νιγηρία – Ισλανδία: X (3.21)

Ανάλυση

Ναι μεν απογοήτευσε η Νιγηρία στο πρώτο της παιχνίδι στο Μουντιάλ κόντρα στην Κροατία, γνωρίζοντας την ήττα (2 – 0), αλλά βλέποντας τη χθεσινή εικόνα της ομάδας του Ντάλιτς, μάλλον δεν χωρά σύγκριση ανάμεσα στις δύο ομάδες και το αποτέλεσμα ήταν φυσιολογικό. Ήταν άτυχη, καθώς έμεινε πίσω στο σκορ με ένα αυτογκόλ σε εκτέλεση κόρνερ, ενώ το ματς τελείωσε εκ νέου από εκτέλεση κόρνερ, με τον Εκόνγκ να υποπίπτει σε ξεκάθαρη παράβαση πέναλτι, αφού είχε αγκαλιάσει τον προσωπικό του αντίπαλο. Συμπερασματικά, λοιπόν, φανερώθηκε μεγάλο πρόβλημα στις στατικές φάσεις και παράλληλα πρέπει να βρεθούν λύσεις δημιουργικά, καθώς είναι η αλήθεια ότι δεν μπόρεσε να απειλήσει ποτέ σοβαρά τους Κροάτες. Έντονη η κριτική κατά του προπονητή Ρορ, που αναμένεται να κάνει κάποιες αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας του, συγκριτικά με το πρώτο ματς.

Αποφασιστικό βήμα για να αφήσουν εκτός την Αργεντινή, θέλουν Νιγηρία και Ισλανδία  

Ιστορικό αποτέλεσμα για την Ισλανδία κόντρα στην Αργεντινή. Δεν… μάσησε στην πίεση της ομάδας του Σαμπάολι, ούτε από το γκολ που δέχθηκε νωρίς από το πλασέ του Αγουέρο και κατάφερε άμεσα να ισοφαρίσει με τον Φινμπόγκασον, εκμεταλλευόμενοι οι Ισλανδοί την άμυνα παιδική – χαρά της Αργεντινής. Μάλιστα, έχει και άστρο, αφού ο ο τερματοφύλακας της ομάδας, Χάλντορσον απέκρουσε εντυπωσιακά μία εκτέλεση πέναλτι του Μέσι, διατηρώντας το σκορ στο 1 – 1, χαρίζοντας κατ’ επέκταση και τον βαθμό στην ομάδα του. Πλέον, όπως έχουν προκύψει οι καταστάσεις, με νίκη επί της Νιγηρίας έχει πολύ μεγάλη ευκαιρία να κάνει το πλέον αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση, αφού η Αργεντινή έχει ηττηθεί και με βαρύ σκορ από την Κροατία, άρα η Ισλανδία θα έχει πολλές πιθανότητες να ευνοείται και στις ισοβαθμίες. Εν όψει του σημερινού υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τον Γκούντμουντσον, αφού υπέστη διάταση (τράβηγμα) στη γάμπα και πιθανότατα μένει εκτός. Δεν φαίνεται ότι θα αλλάξει κάτι άλλο στη σύνθεση της ομάδας.

Πιθανές ενδεκάδες

Νιγηρία (4 – 3 – 3)

Ουζόχο

Σεχού

Μπαλογκάν

Εκόνγκ

Εκιεζίλε

Ετέμπο

Όμπι Μίκελ

Εντιντί

Μόουζες

Ιγκάλο

Ιχεανάτσο

Ισλανδία (4 – 4 – 2)

Χάλντορσον

Σέβαρσον

Άρνασον

Σίγκουρντσον

Μάγκνουσον

Γκίσλανσον

Γκούναρσον

Χάλφρεντσον

Μπιάρναρσον

Σίγκουρντσον

Φινμπόγκασον

Εκτίμηση

Πρόκειται για δύο ομάδες που θα ψαχτούν πολύ να βρουν τους ρόλους τους στο παιχνίδι, καθώς αμφότερες αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να αμύνονται. Τώρα πρέπει να επιτεθούν και είναι άγνωστο στο πλαίσιο τι… ψάρια θα πιάσουν. Το κυριότερο όμως που θέλουν και οι δύο είναι να μην ηττηθούν ώστε να έχουν ελπίδες μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Πάμε στη συμβιβαστική λύση της ισοπαλίας.

Σε ενδιαφέρει