Ρωσία – Σαουδική Αραβία: Απειλούν οι… πετρελαιάδες

Η μεγάλη γιορτή κάνει σέντρα απόψε με τη μάχη της διοργανώτριας Ρωσίας κόντρα στην σκληροτράχηλη Σαουδική Αραβία.
russia saudi arabia

Να μπει με το δεξί στο Μουντιάλ θέλει η γηπεδούχος Ρωσία υποδεχόμενη το μεγάλο αουτσάιντερ του πρώτου ομίλου, τη Σαουδική Αραβία.

Τα προγνωστικά μου

Ρωσία – Σαουδική Αραβία: Under (1.60)

Ανάλυση

Από τους μεγαλύτερους γρίφους της φετινής διοργάνωσης οι Ρώσοι. Μεγάλο ατού η έδρα και το παραδοσιακό σπρωξιματάκι της διαιτησίας. Ανασταλτικοί παράγοντες η έλλειψη ανταγωνιστικών υποχρεώσεων, αφού δεν συμμετείχαν στα προκριματικά και το γεγονός ότι έχουν να δουν χαρά από τον περασμένο Οκτώβρη. Ακολούθησαν επτά αγώνες δίχως νίκη. Πιο πρόσφατο το 1-1 κόντρα στους Τούρκους. Ο Σαμέντοφ άνοιξε το σκορ στο 35’, αλλά και πάλι η ομάδα του Τσερτσέσοφ έμεινε με την όρεξη. Δέχεται γκολ εδώ και οχτώ αναμετρήσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναμένεται να παίξει επιφυλακτικά παρατάσσοντας την ομάδα του με 4-5-1. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι εκτός από τον κίπερ Γκαμπούλοβ της Μπριζ και τον μέσο Τσερίσεβ της Βιγιαρεάλ όλοι οι άλλοι του ρόστερ αγωνίζονται σε ρωσικούς συλλόγους. «Αυτό που θέλουμε είναι να πιστέψει ο κόσμος σε εμάς και εμείς θα τον δικαιώσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τσερτσέσοφ σε συνέντευξή του. Απόψε θα παρατάξει την ομάδα του με μοναδικό φουνταριστό τον… πολύ Σμόλοφ, ο οποίος θα έχει από πίσω του τον ηγέτη Τζαγκόεφ και τους Ζιρκόφ και Γκολοβίν. Ανασταλτικά είναι ξεκάθαρη η επιλογή του να ποντάρει στην ομοιογένεια, αφού η τετράδα της άμυνα και ο πολύπειρος Ακινφέεφ κάτω από τα δοκάρια αγωνίζονται σε ΤΣΣΚΑ και Ρούμπιν Καζάν. Παίκτες που έπαιζαν μαζί ολόκληρη την χρονιά σε συλλογικό επίπεδο.

Θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων η διοργανώτρια Ρωσία ή θα μπει πρόωρα σε μπελάδες;

Με ένα όνειρο τρελό παρατάσσεται στο φετινό Μουντιάλ η Σαουδική Αραβία. Αρχικά ψάχνει ένα γκολ, εν συνεχεία έναν βαθμό και στο φινάλε τον θαύμα της πρόκρισης. Ο Πίτσι ανέλαβε πριν από έξι μήνες την ομάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και στο τελευταίο φιλικό έκανε αλλαγές συστήματος. Αυτό ήταν κόντρα στη Γερμανία, από την οποία ηττήθηκε με 2-1. Τρεις σερί ήττες σε φιλικό επίπεδο με επτά γκολ παθητικό. Ξεκάθαρα ομάδα που αρέσκεται στο να περιμένει και αγωνίζεται με πρωταρχικό στόχο να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου. Αυτό θα προσπαθήσει να κάνει κι απόψε, παρότι ο Πίτσι υποστήριξε προσφάτως πως η ομάδα του έχει πολλές πιθανότητες απόψε και δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο. Δεν έχει νίκη στα εννιά τελευταία παιχνίδια της σε τελική φάση Μουντιάλ, ενώ τα πέντε τελευταία ματς είχαν σύνολο τερμάτων «2-3».  Ολοι οι παίκτες αγωνίζονται σε ομάδες της Σαουδικής Αραβίας εκτός από τους Σέχρι της Λεγκανές, Νταουσάρι της Βιγιαρεάλ και Μπουβαλάντ της Λεβάντε. Ο τελευταίος θα παίξει κρυφός φορ πίσω από τον φουνταριστό Σαχλάουι στο 4-2-3-1 των φιλοξενούμενων. Ακραίοι μεσοεπιθετικοί οι Οτάιφ και Μογκάβι.

Πιθανές ενδεκάδες

Ρωσία (4-5-1)

Ακινφέεφ

Φερνάντες

Ιγκνασέβιτς

Γκρανάτ

Κουντρισόβ

Ζόμπνιν

Σαμέντοβ

Ζιρκόφ

Γκολοβίν

Τζαγκόεφ

Σμόλοφ

Σαουδική Αραβία (4-2-3-1)

Μαγιούφ

Χάρμπι

Ομάρ Χαουσάουι

Οσάμα Χαουσάουι

Σαχράνι

Τζασίμ

Σέχρι

Οτάιφ

Μογκάβι

Μουβαλάντ

Σαχλάουι

Ματς πρεμιέρας με μπόλικο άγχος ανάμεσα στη διοργανώτρια Ρωσία, που ουσιαστικά αν θέλει να προκριθεί επιβάλλεται να το πάρει και το μεγάλο αουτσάιντερ του ομίλου, Σαουδική Αραβία. Ματς υπομονής που δύσκολα θα ανοίξει ο ρυθμός. Η Ρωσία θα είναι προσεκτική για να μην τρέχει και δεν φτάνει στη συνέχεια. Η Σαουδική Αραβία θα ταμπουρωθεί με αποκλειστικό στόχο το μηδέν στα μετόπισθεν. Λογικά οι γηπεδούχοι θα φτάσουν στη νίκη, αλλά με τα χίλια ζόρια στο όριο. Ξεκάθαρη επιλογή το under στα δικά μου μάτια.  

Σε ενδιαφέρει