Μουντιάλ: Το ρόστερ της Κολομβίας

Βασιζόμενη στην εξαιρετική φουρνιά που διαθέτει, η Κολομβία θα δώσει το «παρών» σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου για δεύτερη συνεχόμενη φορά.
thumbnail COLOMBIA team big

Με αυτή την ποιότητα που διαθέτει η Κολομβία θα ήταν παράλογο και ενδεχομένως άδικο να μείνει εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η αλήθεια είναι όμως ότι το σύνολο του Χοσέ Πέκερμαν έπαιξε έντονα με τη… φωτιά, αλλά δεν κάηκε. Στα προκριματικά της Λατινικής Αμερικής που γινόταν ο χαμός μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, η Κολομβία εκεί που φάνταζε εξασφαλισμένη, έδειξε τάσεις αυτοκτονίας, αφού έμεινε χωρίς νίκη στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές. Τελικά, κατετάγη στην 4η θέση και θα βρίσκεται στη Ρωσία.

Τα αστέρια της Κολομβίας

Απλά πράγματα… Χάμες Ροντρίγκες. Είναι ο ηγέτης, είναι το δεκάρι της ομάδας κι αυτός που έβγαλε μάτια στην προηγούμενη διοργάνωση. Θέλει να δώσει απαντήσεις για την περιθωριοποίηση που έχει βιώσει σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου. Ειδική μνεία φυσικά στον Ρανταμέλ Φαλκάο, που μπορεί να μην έχει την ίδια λάμψη όπως πριν υποστεί τους σοβαρούς τραυματισμούς του, αλλά παραμένει ο κορυφαίος σκόρερ στα χρονικά της εθνικής Κολομβίας.

Καλύτερη πορεία σε Μουντιάλ

Έκτη συμμετοχή της Κολομβίας σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεν τίθεται συζήτηση για την κορυφαία πορεία της, αφού αυτή πραγματοποιήθηκε στην προηγούμενη διοργάνωση της Βραζιλίας, που αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη διοργανώτρια χώρα. Στις άλλες απόπειρές της, περιορίστηκε είτε σε αποκλεισμό στους «16» ή στους ομίλους.

Θέλει να δώσει συνέχεια στην εκπληκτική πορεία από το προηγούμενο Μουντιάλ η Κολομβία. Θα τα καταφέρει; (ΚΛΙΚ ΕΔΩ).

Πιθανή ενδεκάδα

Ο Πέκερμαν χρησιμοποιεί το 4 – 2 – 3 – 1 το οποίο αλλάζει σπάνια. Στο τέρμα ο Οσπίνα, δεξί μπακ ο Αρίας, Ζαπάτα και Μουρίγιο είναι το δίδυμο στους σέντερ – μπακ, αλλά παίζει με γερές πιθανότητες πλέον και ο Σάντσες που προσαρμόστηκε στην Τότεναμ. Σάντσες και Αγκιλάρ είναι οι κεντρικοί χαφ, δεξιά ο Κουαδράδο, αριστερά ο Καρντόνα και 10άρι ο Χάμες. Επίθεση θα είναι ένας εκ των Μπάκα, Φαλκάο.

Η αποστολή της Κολομβίας

Τερματοφύλακες: Νταβίντ Οσπίνα (Άρσεναλ), Καμίλο Βάργκας (Ντεπορτίβο Κάλι), Χοσέ Φερνάντο Κουαδράδο (Όνσε Κάλδας)

Αμυντικοί: Ντάβινσον Σάντσες (Τότεναμ), Σαντιάγκο Άριας (Αϊντχόφεν), Φρανκ Φάμπρα (Μπόκα Τζούνιορς), Κριστιάν Ζαπάτα (Μίλαν), Γέρι Μίνα (Μπαρτσελόνα), Χοάν Μοχίκα (Ζιρόνα), Όσκαρ Μουρίγιο (Πατσούκα)

Μέσοι: Χάμες Ροντρίγκες (Μπάγερν), Κάρλος Σάντσες (Εσπανιόλ), Ουιλμάρ Μπάριος (Μπόκα Τζούνιορς), Χέφερσον Λέρμα (Λεβάντε), Ματέους Ουρίμπε (Αμέρικα), Χουάν Φερνάντο Κιντέρο (Ρίβερ Πλέιτ), Αμπέλ Αγκιλάρ (Κάλι), Χουάν Γκιγιέρμο Κουαδράδο (Γιουβέντους)

Επιθετικοί: Ραδαμέλ Φαλκάο (Μονακό), Χοσέ Ισκιέρο (Μπράιτον), Κάρλος Μπάκα (Βιγιαρεάλ), Λουίς Μουριέλ (Σεβίλλη), Μιγκέλ Μπόρχα (Παλμέιρας)

Τα προγνωστικά μου

Με το ταλέντο που υπάρχει στην Κολομβία παίζεται εύκολα το Over 4,5 γκολ στη διοργάνωση σε απόδοση 1.75, αφού έχει και μεγάλες πιθανότητες να περάσει στην επόμενη φάση. Επιπλέον, ένα fun bet είναι και το βραβείο για το καλύτερο γκολ. Ο Χάμες το… έχει και σε απόδοση 35.00 γιατί όχι;

Σε ενδιαφέρει