Μουντιάλ 2018: Το ρόστερ της Σενεγάλης

Με προπονητή τον αρχηγό της ξέφρενης πορείας του 2002, Αλιού Σισέ, η Σενεγάλη πάει στο Μουντιάλ για να κάνει και πάλι την έκπληξη.
SENEGAL team big

Όλοι στην ομάδα της Σενεγάλης θα έχουν στο μυαλό τους τη νίκη – εκπληξη με 1-0 στο εναρκτήριο ματς του Μουντιάλ του 2002 και θα παραταχθούν στο πρώτο ματς με αντίπαλο την Πολωνία προκειμένου να επαναλάβουν το άθλο που πέτυχαν ο Αλιού Σισέ και οι τότε συμπαίκτες του.

Τα αστέρια της Σενεγάλης

Οι περισσότεροι παίκτες της Σενεγάλης αγωνίζονται στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και αποτελούν βασικότατα στελέχη στις ομάδες τους. Ξεχωρίζει ωστόσο, ο Σαντιό Μανέ της Λίβερπουλ, ο οποίος είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Επιπλέον με την ποιότητα και την ταχύτητά του μπορεί να προκαλέσει πολλές «ζημιές» ειδικά στις αντεπιθέσεις.

Καλύτερη πορεία σε Μουντιάλ

Η Σενεγάλη στην πρώτη της εμφάνιση σε Μουντιάλ το 2002 στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας κατάφερε να φτάσει στα προημιτελικά, κάτι που μόλις δύο ακόμη αφρικανικές ομάδες έχουν πετύχει (Καμερούν – 1990, Γκάνα – 2010). Μάλιστα στο εναρκτήριο ματς του παγκοσμίου κυπέλλου του 2002 νίκησε την τότε παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γαλλία. Στα άλλα δύο ματς του ομίλου έφερε ισοπαλίες με Ουρουγουάη και Δανία. Στην επόμενη φάση απέκλεισε τη Σουηδία, όμως στα προημιτελικά γνώρισε τον αποκλεισμό από την Τουρκία.

Θα ξεκινήσει πάλι με νίκη η Σενεγάλη στο Μουντιάλ; Ζεις τη μαγεία του ποδοσφαίρου (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Πιθανή ενδεκάδα

Ο Αλιού Σισέ ήταν εξαιρετικός αμυντικός χαφ και στη μέχρι τώρα πορεία του ως πρώτος προπονητής της εθνικής ομάδας έχει δείξει ότι δίνει μεγάλη σημασία στη σωστή αμυντική λειτουργία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Σενεγάλη παραμένει αήττητη στα τελευταία δέκα παιχνίδια της. Στη θέση του τερματοφύλακα επιλέγει συνήθως τον Ντιαγέ, ενώ στην άμυνα έχει τους Κουλιμπαλί, Σαμπαλί, Σανέ και Μποτζ. Στη μεσαία γραμμή ξεχωρίζουν οι Ντιουφ, Κουαγιατέ, Γκεγέ και Ντογιέ, ενώ στην επίθεση βασικές επιλογές του αποτελούν οι Μανέ και Μούσα Σο.

Η αποστολή για το Μουντιάλ

Τερματοφύλακες: Αμπντουλαγέ Ντιαλό (Ρεν), Καντίμ Ντιαγέ (Ορόγια), Αλφρεντ Γκομί (ΣΠΑΛ).

Αμυντικοί: Καλιντού Κουλιμπαλί (Νάπολι), Λαμίν Γκασαμά (Αλανιασπόρ), Καρά Μποτζ (Αντερλεχτ), Μούσα Βαγκέ (Επεν), Γιουσούφ Σαμπαλί (Μπορντό), Σαλιού Σισέ (Βαλενσιέν), Σαλίφ Σανέ (Ανόβερο).

Μέσοι: Παπε Αλιουν Ντιαγέ (Στόουκ Σίτι), Ιντρίσα Γκανα Γκεγέ (Εβερτον), Σεϊκού Κουαγιατέ (Γουέστ Χαμ), Σεϊκ Ντογιέ (Μπέρμιγχαμ), Αλφρεντ Ντιαγέ (Γουλβς).

Επιθετικοί: Σαντιό Μανέ (Λίβερπουλ), Κεϊτά Μπαλντέ Ντιαό (Μονακό), Ντιαφρά Σακό (Ρεν), Μούσα Κονατέ (Αμιάν), Ισμαϊλα Σαρ (Ρεν), Μπαγέ Νιάνγκ (Τορίνο), Μούσα Σο (Μπουρσασπόρ), Μάμε Μπιράμ Ντιούφ (Στόουκ Σίτι).

Τα προγνωστικά μου

Η Σενεγάλη βρίσκεται στον 8ο όμιλο μαζί με τις Πολωνία, Κολομβία και Ιαπωνία. Στο εναρκτήριο παιχνίδι της αντιμετωπίζει την Πολωνία, σε ένα ματς το οποίο μπορεί εύκολα να πάει στο OVER 2,5 γκολ αν λάβουμε υπόψη τους καλούς επιθετικούς που διαθέτουν και οι δύο ομάδες. 

Σε ενδιαφέρει