Μουντιάλ 2018: Το ρόστερ της Αγγλίας

Έτοιμη για ακόμα μία απόπειρα υπέρβασης η Αγγλία, αφού πέρασε με ευκολία τον προκριματικό και πλέον ανανεωμένη ζητά επιτέλους το «κάτι παραπάνω» που να συμβαδίζει με τη παράδοση που κουβαλά η φανέλα της.
ENGLAND team big

Ιστορία μου, αμαρτία μου… Μία από τις πιο παραδοσιακές ποδοσφαιρικές δυνάμεις του κόσμου, η Αγγλία μπορεί να είναι παρούσα σε τελική φάση Παγκοσμίων Κυπέλλων με συνέπεια από το 1998 και μετά, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Κουβαλά πίσω της πολύ ωραίες ιστορίες, που προκαλούν αναμνήσεις, όμως ελάχιστες επιτυχίες, παρά το γεγονός ότι διαθέτει διαχρονικά μερικά από τα πιο ακριβά «αστέρια» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Βρέθηκε στον 6ο όμιλο του προκριματικού γύρου, καθιέρωσε τον Γκάρεθ Σαουθγκέιτ ως μόνιμο προπονητή και πέρασε αήττητη (8 – 2 – 0), δεχόμενη μόλις 3 γκολ σε 10 αναμετρήσεις.

Τα αστέρια της Αγγλίας

Δεν διαθέτει τη μία «πριμαντόνα» όπως τα προηγούμενα χρόνια. Κάποτε ήταν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, μετέπειτα ο Γουέιν Ρούνεϊ. Δεν υπάρχει πλέον τέτοιος παίκτης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ένας παικταράς που ξεχωρίζει. Αυτός είναι ο Χάρι Κέιν. Ο επιθετικός της Τότεναμ ήταν ενδεχομένως ο πιο «καυτός» σέντερ φορ της Ευρώπης και δικαιολογημένα χρίστηκε και αρχηγός της ομάδας.

Θα είναι φέτος η χρονιά της Αγγλίας ή θα σταματήσει και πάλι στου δρόμου τα μισά; (ΚΛΙΚ ΕΔΩ).

Καλύτερη πορεία σε Μουντιάλ

Το μακρινό 1966 το σήκωσε μέσα στο σπίτι της και αυτή είναι η μοναδική κατάκτηση του τροπαίου. Από τότε έχει τέσσερις παρουσίες στα προημιτελικά (1970, 1986, 2002, 2006) και μέχρι εκεί, δείγμα της απογοήτευσης που υπάρχει τα τελευταία χρόνια.

Πιθανή ενδεκάδα

Τις περισσότερες φορές ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ εφάρμοσε το 4 – 2 – 3 – 1 ή το 4 – 3 – 2 – 1. Το απίστευτο της ιστορίας είναι ότι ο βασικός γκολκίπερ, Τζο Χαρτ, έμεινε εκτός επιλογών, οπότε πιθανότατα βασικός θα είναι ο Πίκφορντ της Έβερτον. Δεξιά παίζει μόνος του ο Γουόκερ, αριστερά θα είναι ο Ντάνι Ρόουζ και σέντερ μπακ οι Κέιχιλ, Στόουνς. Χέντερσον, Ντάιερ οι δύο χαφ, μπροστά τους ο Ντέλε Άλι, Στέρλινγκ και Ράσφορντ αναμένεται να είναι στα «φτερά», με τον Κέιν να είναι στην επίθεση.

Η αποστολή της Αγγλίας

Τερματοφύλακες: Μπάτλαντ (Στόουκ), Πίκφορντ (Έβερτον), Πόουπ (Μπέρνλι)

Αμυντικοί: Στόουνς (Μάντσεστερ Σίτι), Τζόουνς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Γουόκερ (Μάντσεστερ Σίτι), Κέιχιλ (Τσέλσι), Ρόουζ (Τότεναμ), Μαγκουάιρ (Λέστερ), Αλεξάντερ-Άρνολντ (Λίβερπουλ), Γιανγκ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Τρίπιερ (Τότεναμ)

Μέσοι: Χέντερσον (Λίβερπουλ), Ντάιερ (Τότεναμ), Λίνγκαρντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι), Ντελφ (Μάντσεστερ Σίτι), Λόφτους Τσικ (Κρίσταλ Πάλας), Ντέλε Άλι (Τότεναμ)

Επιθετικοί: Κέιν (Τότεναμ), Βάρντι (Λέστερ), Ράσφορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Γουέλμπεκ (Άρσεναλ)

Τα προγνωστικά μου

Ο όμιλος που είχε είναι βατός και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν θα τερματίσει στην 1η ή τη 2η θέση, αφού το γκρουπ που διασταυρώνεται έχει Πολωνία, Κολομβία, Σενεγάλη και Ιαπωνία, δηλαδή κανένα μεγάλο όνομα. Φαίνεται πιο ομάδα από κάθε άλλη φορά, ακόμα κι αν δεν υπάρχει η ποιότητα των περασμένων χρόνων. Το να φτάσει στα προημιτελικά η απόδοση στο 1.85

Σε ενδιαφέρει