Στο κυνήγι του… φονιά

Κοντοζυγώνει το Μουντιάλ 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας και καλό είναι να κάνουμε μια κουβέντα όσον αφορά τον πρώτο σκόρερ στη φετινή διοργάνωση.
Στο κυνήγι του… φονιά

Οι επιλογές όσον αφορά τον πρώτο σκόρερ του φετινού Μουντιάλ είναι πάμπολλες και τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θα ριχτούν στη μάχη με στόχο να οδηγήσουν την πατρίδα τους στο βαρύτιμο τρόπαιο.

Υπάρχουν πολλοί παράμετροι που πρέπει να ζυγίσουμε για να οδηγηθούμε σε κάποια συμπεράσματα που θα μας φέρουν πιο κοντά στο ταμείο. Για παράδειγμα ο πρώτος σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ, Σαλάχ αγωνίζεται με τα χρώματα της Αιγύπτου και σε όσο απίστευτη κατάσταση κι αν βρίσκεται δύσκολα θα οδηγήσει τη χώρα του μακριά. Ακόμα και τον όμιλο με Ρωσία, Ουρουγουάη και Σαουδική Αραβία να περάσει δεν πρόκειται να πάει πιο μακριά.

Ποιος θα βγει πρώτος σκόρερ στο φετινό Μουντιάλ; (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Ο Νεϊμάρ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με βάση τις αποδόσεις, αλλά πώς μπορεί να τον εμπιστευτείς όταν προέρχεται από τραυματισμό και σίγουρα έχει βγει εκτός ρυθμού. Είναι ο ηγέτης της Βραζιλίας, αλλά το συγκεκριμένο γεγονός με αποτρέπει από το να τον επιλέξω.

Ο Μέσι που προσφέρεται στο 10.00 στον Stoiximan και βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας παραδοσιακά αδυνατεί να σηκώσει το τεράστιο βάρος του κράτους του και με τα χρώματα της Εθνικής Αργεντινής μεταμορφώνεται προς το χειρότερο.

Μια καλή περίπτωση είναι ο Ρονάλντο στο value 13.00 του Stoiximan. Ο Πορτογάλος είναι αποδεδειγμένα ο ηγέτης στην Εθνική του ομάδα, εκτελεί όλα τα στημένα και τα πέναλτι, ενώ μετέχει σε έναν πολύ βατό όμιλο όσον αφορά την πρόκριση, αφού αναμένεται να προκριθεί χέρι-χέρι με τους Ισπανούς. Ιράν και Μαρόκο δεν μπορούν να τους αγχώσουν.

Για τους λάτρεις του ρίσκου υπάρχει και το 25αρι του Λεβαντόφσκι στον Stoiximan. Ο καταπληκτικός επιθετικός της Μπάγερν σηκώνει ολομόναχος το βάρος της Πολωνίας όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι, εκτελεί και αυτός τα πέναλτι στη χώρα του, μετέχει σε βατό σχετικά όμιλο με Ιαπωνία, Κολομβία, Σενεγάλη και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ήταν ο πρώτος σκόρερ στα προκριματικά της ευρωπαϊκής ζώνης με 16 γκολ.

Αγγλοι, Βέλγοι, Ισπανοί και Γερμανοί απορρίπτονται στα δικά μου μάτια γιατί είναι χώρες που μοιράζονται το σκοράρισμα. Επίσης όσον αφορά τους Αγγλούς δεν θα πόνταρα με τίποτα για παράδειγμα στο 17.00 του Κέιν, γιατί στα προκριματικά πέτυχε μόνο πέντε γκολ, αφού δεν είναι σίγουρο ότι θα ξεκινάει. Είναι θέμα συστήματος και ο Σάουθγκεϊτ δείχνει να επιλέγει τους παίκτες με βάση τον εκάστοτε αντίπαλο.

Σε ενδιαφέρει