Οι στιγμές του “Κάρα”

karaa

Το Μουντιάλ μπορεί να τελείωσε για την Ελλάδα, αλλά όχι και οι αναφορές σε αυτήν. Και όχι μόνο από εγχώρια μέσα παρακαλώ.

Το ESPN, ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία παγκοσμίως, παραθέτει άρθρο για τον Γιώργο Καραγκούνη. Τίτλος του “Οι καλύτερες στιγμές στην καριέρα του Καραγκούνη”. Ξεκινά με αναφορά στην χρονική διάρκεια της προσφοράς του “Κάρα” στην Ελλάδα και στη συνέχεια τονίζει ότι έχει αγωνιστεί σε Αγγλία, Ιταλία, Πορτογαλία και φυσικά στην κατάκτηση του Euro 2004. 

Στη συνέχεια γίνεται μνεία στις μεγάλες στιγμές του Καραγκούνη. Όπως τις έχει αξιολογήσει το μέσο. Πρώτα η παρουσία του στο πανευρωπαϊκό κάτω των 21 στη Ρουμανία το 1998. Ακουλουθεί ο άθλος του 2004 και το γκολ που πέτυχε με την Πορτογαλία στην πρεμιέρα. Μετά επιλέγεται το Euro 2012 και η νίκη επί της Ρωσίας με 1-0. Η επόμενη μεγάλη στιγμή είναι όταν ξεπερνά σε εμφανίσεις με το ομοσπονδιακό συγκρότημα τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Φινάλε με τη Βραζιλία και το Μουντιάλ. Η παρουσία του κάτι παραπάνω από θετική. Ανεξάντλητος, μόνιμα δραστήριος και έτοιμος να δώσει τα πάντα για την ομάδα του. Η πρόκριση της Ελλάδας στους “16” ήταν το καλύτερο τελείωμα για την πορεία του στην εθνική.

Ούτε ο ίδιος ονειρευόταν τέτοια διαδρομή με τη γαλανόλευκη. Ξεκίνησε το 1999 απέναντι στο Ελ Σαλβαδόρ και μέχρι σήμερα η πορεία του ήταν σταθερή και κερδοφόρα. Η θέση του αρχηγού του άξιζε και το απέδειξε και στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Σε ενδιαφέρει