Θα πέσουν κορμιά στη Φορταλέζα

Θα πέσουν κορμιά στη Φορταλέζα

Ίσως το πιο δυνατό ζευγάρι της φάσης των 16 του Μουντιάλ, είναι το Ολλανδία – Μεξικό (19:00, Φορταλέζα, διαιτητής: Πέδρο Προένσα). Οι δύο αντίπαλοι εντυπωσίασαν με τις εμφανίσεις τους στην πρώτη φάση, με τελείως διαφορετικό τρόπο. Οι μεν “οράνιε”, παρότι έπαιξαν με ένα αμυντικογενές σύστημα, πρόσφεραν θέαμα και πέτυχαν 10 γκολ. Το δε Μεξικό, έβαλε μόνο τέσσερα γκολ, αλλά δέχτηκε μόλις ένα και κατάφερε να πάρει λευκή ισοπαλία από την Βραζιλία. Και οι δύο προπονητές παίζουν με σύστημα 5-3-2, καθώς έχουν το πλεονέκτημα να διαθέτουν εξαιρετικούς ακραίους μπακ-χαφ.

Ο Φαν Χάαλ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει σε εκπληκτική κατάσταση τα δύο μεγάλα του αστέρια, τον Ρόμπεν και τον Φαν Πέρσι. Οι δυο τους έχουν σκοράρει έξι τέρματα και οδηγούν τους “πορτοκαλί” στις επιτυχίες. Ειδικά ο πρώτος δείχνει ασταμάτητος και παρά τα 30 του χρόνια και την πολύ κοπιαστική χρονιά που είχε με την Μπάγερν, φαίνεται ακούραστος. Στον στράικερ της ομάδας έκανε πολύ καλό το πρώτο ματς με την Ισπανία. Τα γκολ που πέτυχε του έδωσαν την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν, μετά την κακή χρονιά στο Όλντ Τράφορντ. Για το σημερινό ματς διαθέσιμος θα είναι και ο αμυντικός Ίντι, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Λογικά, θα ξεκινήσει και ο Ντε Γκούζμαν, ο οποίος ξεκουράστηκε στον αγώνα με την Χιλή. Οι Ολλανδοί  είναι εκπληκτικοί από τη μέση και μπροστά, όμως το Μεξικό δεν αστειεύεται και θα πρέπει να μειωθούν οι επιπολαιότητες των νεαρών αμυντικών τους.

Προσωπικά πιστεύω πως το Μεξικό είναι η καλύτερη ομάδα του Μουντιάλ ως τώρα. Δεν έχω βρει κανένα ψεγάδι στα “σομπρέρο”, αφού σε όλες τις γραμμές είναι σταθεροί, τρέχουν ασταμάτητα, παίζουν με μυαλό και πάνω από όλα, είναι ιδιαίτερα σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Ο Ερέρα φυσικά και θα συνεχίσει με το 5-3-2, το οποίο πολύ συχνά γίνεται 3-5-2, όταν η ομάδα επιτίθεται. Ο Χοσέ Βάσκες είναι τιμωρημένος και θα απουσιάσει, οπότε ο τεχνικός του Μεξικού είναι υποχρεωμένος να αλλάξει, για πρώτη φορά στην διοργάνωση, την βασική του ενδεκάδα. Ο Ερέρα προτιμάει να παίζει με τον Τζιοβάνι Ντος Σάντος δίπλα στον Περάλτα, αφού θέλει έναν καλύτερο περιφερειακό επιθετικό, από οτι ο Τσικαρίτο. Βέβαια, το να έχεις τον Ερνάντες πρώτη αλλαγή, είναι μεγάλη υπόθεση.

Το ματς θα κριθεί από το αν και κάτα πόσο, οι Ρόμπεν και Σνάιντερ θα αντέξουν στο ασφυκτικό πρέσινγκ των χαφ του Μεξικού, καθώς και από το αν οι μπακ της Ολλανδίας θα μπορέσουν να περιορίσουν τα ανεβάσματα των μπακ του Μεξικού. Εγώ θα έδινα πλεονέκτημα στο Μεξικό, το οποίο θεωρώ πιο ολοκληρωμένη ομάδα από την Ολλανδία.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Ολλανδία: Σίλεσεν – Μπλίντ, Ιντί, Φλάαρ, Ντε Φρέϊ, Γιάνμαατ – Ντε Γκούζμαν, Σνάϊντερ, Ντε Γιόνγκ – Φαν Πέρσι, Ρόμπεν

Μεξικό: Οτσόα – Λαγιούν, Μορένο, Μάρκες, Ροντρίγκεζ, Αγκιλάρ – Γκουαδράδο, Σαλσίδο, Ερέρα – Ντος Σάντος, Περάλτα

Σε ενδιαφέρει