Στα… πόδια της Αλγερίας η πρόκριση

Στα… πόδια της Αλγερίας η πρόκριση

Η Αλγερία θα παίξει για δύο αποτελέσματα στην «Αρένα ντα Μπαϊξάντα» της Κουριτίμπα (23:00), την ίδια ώρα που η Ρωσία θέλει μονάχα τη νίκη, σε συνδυασμό με μη επικράτηση της Νότιας Κορέα απέναντι στο Βέλγιο στο άλλο ματς.

Έτσι, οι «αλεπούδες της ερήμου» κρατάνε σε κάθε περίπτωση στα… πόδια τους την πρόκριση ακόμα και με το βαθμό της ισοπαλίας, εκτός εάν οι Κορεάτες επικρατήσουν με 3 και πάνω γκολ σε βάρος των Βέλγων πράγμα που φαντάζει κάπως ουτοπικό βέβαια, με βάση τουλάχιστον τα μέχρι στιγμής «δείγματα γραφής» των 2 ομάδων στη διοργάνωση.

Μια άλλη «αλεπού», των πάγκων όμως, ο Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς μπορεί μεν να γνωρίζει πως  η ομάδα του είναι σε θέση ισχύος, σε σχέση με εκείνη του Καπέλο, ωστόσο ξέρει πολύ καλά ότι για να διαγράψει ακόμα ένα ρεκόρ (και να στείλει για πρώτη φορά την Αλγερία στα νοκ-άουτ), μετά από εκείνο των 4 γκολ σε ματς Παγκοσμίου κυπέλλου (πρώτη Αφρικανική ομάδα που πετυχαίνει τόσα τέρματα σε τελική φάση διοργάνωσης) , θα πρέπει να παίξει συγκεντρωμένα και αποτελεσματικά, όπως άλλωστε έκανε και με την Κορέα (4-2). Έτσι, σύμφωνα με τα τελευταία νέα της Αφρικανικής ομάδας, οι παίκτες που θα ξεκινήσουν θα είναι οι ίδιοι που ήταν βασικοί και στο παιχνίδι απέναντι στους Ασιάτες, την ίδια ώρα που το σύστημα (5-4-1) και ή στρατηγική (σφιχτή άμυνα και γρήγορες μεταβιβάσεις στις αντεπιθέσεις) θα παραμείνουν ανεπηρέαστα. Περιττό να αναφέρουμε πως η ψυχολογία της ομάδας βρίσκεται στα ύψη.

Το άκρως αντίθετο δηλαδή που συμβαίνει στη Ρωσία, που όχι μόνο δεν πείθει αγωνιστικά (μετά την ισοπαλία από την Κορέα, ηττήθηκε από το Βέλγιο), αλλά παράλληλα ο Φάμπιο Καπέλο προβληματίζεται και για τους βασικούς 11, σε μια μάχη επιλογών μεταξύ “εμπειρίας ή νιάτων”. Μέχρι στιγμής πάντως το «νιάτο» της επίθεσης δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα (Κοκόριν) αφού μαζί με τον Κανουνίκοφ και τους υπόλοιπους παρουσιάζουν μια φλύαρη ανάπτυξή παιχνιδιού, στα όρια της νωθρότητας. Έτσι, είναι πολύ πιθανό να προτιμηθούν οι Κερζακόφ και Ντζαγκόεφ μπροστά μήπως και κάτι αλλάξει. Τέλος, στο 4-2-3-1 του Καπέλο, θέση από ότι φαίνεται θα βρει κι ο Εσένκο αφού το πιθανότερο είναι να μην μπορεί αγωνιστεί ο Κοζλόφ. Η Ρωσία πρέπει να κυνηγήσει για πρώτη φορά εξ αρχής το παιχνίδι, και αυτό είτε θα της βγει σε καλό (παίζοντας πιο συντονισμένα επιθετικά) είτε θα την χαντακώσει εντελώς. Λίγες ώρες απέμειναν για να δούμε…

Πιθανές ενδεκάδες:

Αλγερία: Μ’Μπολί – Μεσμπά, Μπουγκέρα, Χαλίσε, Μαντί, Μεντζανί, Μπενταλέμπ, Ντζαμπού, Μπραχίμι, Φεγκουλί, Σλιμανί 

Ρωσία: Ακινφέεφ, Εσένκο, Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Κομπάροφ, Γκλουσάκοφ, Φαϊζούλιν, Κανουνίκοφ (ή Τζαγκόεφ), Σάτοφ, Ζιρκόφ, Κοκόριν ( ή Κερζακόφ)

Σε ενδιαφέρει