Φαβορί η Ελβετία

Φαβορί η Ελβετία

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αγώνας της Ονδούρας με την Ελβετία για την τελευταία αγωνιστική του πέμπτου ομίλου. Τα σενάρια της πρόκρισης είναι πολλά, με την Ονδούρα να έχει ελπίδες πρόκρισης μόνο αν κερδίσει με αρκετά γκολ διαφορά και την Ελβετία να χρειάζεται καλύτερο αποτέλεσμα από τον Ισημερινό. Αν κερδίσει τόσο ο Ισημερινός, όσο και η Ελβετία, η ομάδα του Χίσφελντ θέλει καλύτερο σκορ από το Εκουαδόρ, ώστε να τον φτάσει στο goal average.

Η Ονδούρα ήταν αρκετά καλή κόντρα στον Ισημερινό και αν ήταν λίγο πιο προσεκτική στην άμυνα, θα μπορούσε να πάρει τον πόντο. Έστω και χωρίς τον Παλάσιος στην ενδεκάδα, εμφάνισε καλά αγωνιστικά στοιχεία. Ο τελευταίος επιστρέφει στην ενδεκάδα σήμερα, δίνοντας πολύτιμες ανάσες στον τεχνικό του και ποιότητα στην επιτελική λειτουργία της ομάδας του. Η ομάδα της Κεντρικής Αμερικής είναι αναγκασμένη να παίξει επιθετικά και ο Λουίς Φερνάντο Σουάρες σκέφτεται να κάνει αλλαγές στο βασικό σχήμα, τοποθετώντας πολλούς επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές. Άλλωστε, η Ονδούρα δεν έχει τίποτα να χάσει, καθώς θα θυμάται με θετικές σκέψεις αυτό το Μουντιάλ, αφού πέτυχε το πρώτο της γκολ σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Η ποιότητα των Ελβετών είναι αδιαμφισβήτητη. Και αν κάποιος με ρωτήσει, θα απαντήσω πως αυτή αξίζει να είναι στην επόμενη φάση μαζί με την Γαλλία. Όμως, στο ματς με τους “τρικολόρ” ήταν τραγική στην άμυνα και δεν θύμισε καθόλου την ομάδα που στην πρώτη αγωνιστική έπαιξε αρκετά προσεκτικά και με πολύ πάθος. Κακή στιγμή λένε οι περισσότεροι. Θα δείξει σήμερα αν έχουν δίκιο. Το γεγονός της βαριάς ήττας από την Γαλλία, της έχει στοιχίσει όσον αφορά το goal average. Έτσι, ακόμη κι αν νικήσει την Ονδούρα, ή θα περιμένει να μην κερδίσει ο Ισημερινός ή αν ο τελευταίος κερδίσει, τότε να πετύχει πολλά γκολ για να τον φτάσει στην διαφορά τερμάτων. Τραυματίστηκε την προηγούμενη αγωνιστική ο Φαν Μπέργκεν και την θέση του θα πάρει ο Σαρ. Μοναδικό δίλημμα του Χίτσφελτ για την ενδεκάδα είναι το αν θα βάλει τον Τζεμαϊλί ή τον Μπεχράμι σε θέση αμυντικού χαφ.
Θεωρώ πως η Ελβετία θα πάρει εύκολα το ματς. Το διπλό όμως δεν με καλύπτει σε αυτές τις αποδόσεις. Ίσως το διπλό από το ημίχρονο, να ανεβάσει λίγο την απόδοση.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Ονδούρα: Βαγιαδάρες – Μπεκέλες, Φιγκερόα, Μπερνάρντες, Χ. Γκαρσία – Μπ. Γκαρσία, Γ. Παλάσιος, Κλάρος ή Γκαρίδο, Εσπινόσα – Μπένγκτσον, Κόστλι

Ελβετία: Μπενάλιο – Λιστάινερ, Τζουρού, Σαρ, Ροντρίγκεζ – Ινλερ, Μπεχράμι ή Τζεμαϊλί  – Σακίρι, Ξάκα, Μεχμέντι – Ντρμιτς.    

Σε ενδιαφέρει