5ος και 6ος όμιλος: Οι πιθανότητες πρόκρισης

5ος και 6ος όμιλος: Οι πιθανότητες πρόκρισης

Στον πέμπτο όμιλο, καμία από τις τέσσερις ομάδες δεν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση. Η Γαλλία βέβαια πρέπει να “αυτοκτονήσει” για να αποκλειστεί, αφού όχι μόνο πρέπει να χάσει από τον Ισημερινό, αλλά να το κάνει με πολλά γκολ και ταυτόχρονα η Ελβετία να κερδίσει με πολλά γκολ διαφορά την Ονδούρα. Με νίκη ή ισοπαλία κόντρα στο Εκουαδόρ, η Γαλλία θα είναι πρώτη στον όμιλο.

Ο Ισημερινός με νίκη θα είναι στην δεύτερη θέση, εκτός αν κερδίσει με ένα γκολ διαφορά και η Ελβετία κερδίσει με τρία γκολ διαφορά την Ονδούρα. Με ισοπαλία, ο Ισημερινός αποκλείεται αν η Ελβετία κερδίσει την Ονδούρα. Με ήττα του Ισημερινού, για να προκριθεί η ομάδα της Λατινικής Αμερικής, θα πρέπει να χάσει και η Ελβετία από την Ονδούρα. Βέβαια, αν η νίκη της Ονδούρας είναι με πολλά γκολ και παράλληλα η ήττα του Ισημερινού είναι με μεγάλο σκορ, τότε μπορεί να προκριθεί η Ονδούρα.

Η Ελβετία θέλει νίκη και παράλληλα ήττα ή ισοπαλία του Ισημερινού για να προκριθεί. Με ισοπαλία, προκρίνεται μόνο αν ο Ισημερινός χάσει, ενώ με ήττα από την Ονδούρα, θα ελπίζει σε ήττα με πολλά γκολ του Ισημερινού από την Γαλλία.

Η Ονδούρα χρειάζεται νίκη με πολλά γκολ διαφορά επί της Ελβετίας και παράλληλα να χάσει ο Ισημερινός με μεγάλο σκορ από την Γαλλία.

Η πρόκριση του Εκουαδόρ έχει αξία σε αυτό τον όμιλο, αφού πληρώνει 2,90. Το να περάσει η Ελβετία δίνει μόλις 1,44.

Η μέχρι στιγμής βαθμολογία του πέμπτου ομίλου: Γαλλία 6 (8-2), Εκουαδόρ 3 (3-3), Ελβετία 3 (4-6), Ονδούρα 0 (1-5).

Στον έκτο όμιλο, έχει ξεκαθαρίσει μόνο η πρόκριση της Αργεντινής. Όμως, για να προκριθεί ως πρώτη και να αποφύγει την Γαλλία στην επόμενη φάση, χρειάζεται νίκη ή ισοπαλία κόντρα στην Νιγηρία. Με ήττα από την Νιγηρία, η Αργεντινή θα περάσει στην επόμενη φάση ως δεύτερη.

Η Νιγηρία θέλει μια ισοπαλία για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Με ήττα από την Αργεντινή, η Νιγηρία δεν θέλει νίκη του Ιράν κόντρα στην αδιάφορη Βοσνία.

Το Ιράν χρειάζεται νίκη επί της Βοσνίας και παράλληλα να χάσει η Νιγηρία από την Αργεντινή. Αν οι Ιρανοί κερδίσουν με 1-0 και οι Νιγηριανοί χάσουν με το ίδιο σκορ, θα έχουμε την απόλυτη ισοπαλία. Οι δύο ομάδες θα έχουν το ίδιο goal average, την ίδια επίθεση και Χ στο μεταξύ τους αποτέλεσμα. Σίγουρα, όσο περισσότερα γκολ πετύχουν οι ομάδες, τόσο το καλύτερο γι’ αυτές.

Η Βοσνία έχει αποκλειστεί και το μόνο που μπορεί να πετύχει είναι να κερδίσει το Ιράν και να τερματίσει προτελευταία.

Ενδιαφέρον έχει η απόδοση για την πρόκριση του Ιράν, που παίζεται με 6,00.

Η βαθμολογία του έκτου ομίλου: Αργεντινή 6 (3-1), Νιγηρία 4 (1-0), Ιράν 1 (0-1), Βοσνία 0 (1-3).

Σε ενδιαφέρει