Σενάρια πρόκρισης: Μόνο νίκη θέλει η Ελλάδα

karagounis mundial

Στον τρίτο όμιλο, το μόνο που έχει ξεκαθαρίσει είναι η πρόκριση της Κολομβίας. Οι Λατινοαμερικάνοι θα είναι πιθανότατα και πρώτοι στην βαθμολογία. Για να μην τερματίσουν στην πρώτη θέση, θα πρέπει να ηττηθούν από την Ιαπωνία και παράλληλα η Ακτή Ελεφαντοστού να κερδίσει με πολλά γκολ διαφορά την Ελλάδα. Η δεύτερη θέση είναι στα χέρια της Ακτής, αφού αν κερδίσει, τότε θα περάσει στην φάση των 16. Με ισοπαλία, οι Αφρικανοί πάλι θα περάσουν τον όμιλο, αν η Ιαπωνία δεν κερδίσει με πολλά γκολ διαφορά την Κολομβία. Με ήττα από την Ελλάδα, η ομάδα του Ντρογκμπά μένει έξω. Η μοναδική περίπτωση για να προκριθεί η Ελλάδα είναι νίκη επί της Ακτής και παράλληλα να μην κερδίσει η Ιαπωνία την  Κολομβία. Οι Ιάπωνες χρειάζονται νίκη επί της Κολομβίας  και παράλληλα, να μην κερδίσει η Ακτή την Ελλάδα. Αν οι Ιάπωνες κερδίσουν και η Ακτή αναδειχτεί ισόπαλη με την Ελλάδα, τότε για να προκριθούν οι “σαμουράι” θα πρέπει να επικρατήσουν με δύο γκολ διαφορά της Κολομβίας ή με ένα γκολ και σκορ 3-2 και πάνω (αν η ισοπαλία της Ακτής με την Ελλάδα είναι 0-0 ή 1-1). Τέλος, αν κερδίσει τόσο η Ελλάδα όσο και η Ιαπωνία, θα πρέπει να γίνουν θαύματα για να μείνει έξω η ομάδα της Ασίας (να ρίξει η Ελλάδα πεντάρα στην Ακτή). Θυμίζουμε πως το πρώτο κριτήριο στις ισοβαθμίες για την FIFA είναι το goal average και στη συνέχεια η επιθετική συγκομιδή των ομάδων.

Η βαθμολογία έχει ως εξής: Κολομβία 6 (5-1), Ακτή Ελεφαντοστού  3 (3-3), Ιαπωνία 1 (1-2), Ελλάδα 1 (0-3).

Η πρωτιά της Ακτής Ελεφαντοστού στον όμιλο πληρώνει 22,00. Φυσικά, ούτε λόγος για το 1,01 της Κολομβίας. Πολύ μικρή είναι η απόδοση για την πρόκριση της Ακτής και δεν θα μας απασχολήσει καθόλου. Η πρόκριση της Ελλάδας όμως δίνει 5,00, ενώ η πρόκριση της Ιαπωνίας πληρώνει 8,00 στην ίδια εταιρεία. Φαβορί για να τερματίσει τελευταία στον όμιλο δίνεται η Ελλάδα, με 1,65, ενώ αν μείνει τελευταία η Ιαπωνία, πληρώνει 2,75.

Στον τέταρτο όμιλο έχουμε δύο δεδομένα. Έχει προκριθεί η Κόστα Ρίκα και έχει αποκλειστεί η Αγγλία. Οι δυο τους παίζουν μεταξύ τους και αν η Κόστα Ρίκα δεν χάσει, τότε θα πάρει και την πρώτη θέση του ομίλου. Αν η Κόστα Ρίκα χάσει από την Αγγλία, έστω και με ένα γκολ διαφορά, κινδυνεύει να χάσει την πρώτη θέση, αν η Ιταλία ή η Ουρουγουάη κερδίσουν με διαφορά η μία την άλλη. Η Ιταλία έχει το πλεονέκτημα για την δεύτερη θέση, καθώς περνάει στην επόμενη φάση ακόμη και με ισοπαλία κόντρα στην Ουρουγουάη. Φυσικά, με νίκη όχι απλώς προκρίνεται, αλλά απ’ το δικό της σκορ και το τελικό σκορ του Κόστα Ρίκα – Αγγλία, εξαρτάται το αν θα πάρει και την πρώτη θέση. Η Ουρουγουάη περνάει μόνο με νίκη επί της Ιταλίας και το γεγονός πως ακόμη έχει αρνητικό goal average της δίνει και σημαντικό μειονέκτημα όσον αφορά την πρωτιά στον όμιλο. Η Αγγλία είναι αδιάφορη βαθμολογικά.

Η βαθμολογία έχει ως εξής: Κόστα Ρίκα 6 (4-1), Ιταλία 3 (2-2), Ουρουγουάη 3 (3-4), Αγγλία 0 (2-4).

Ψίχουλα πληρώνει η πρώτη θέση της Κόστα Ρίκα. Αντίθετα, αυτή της Ιταλίας δίνει 9,00. Ενδιαφέρον αποκτά το στοίχημα για να είναι τελευταία στον όμιλο η Ουρουγουάη. Αν η Αγγλία κερδίσει την Κόστα Ρίκα και η Ουρουγουάη χάσει από την Ιταλία είναι πολύ πιθανό. Η τελευταία θέση της Ουρουγουάης πληρώνει 5,50.

Σε ενδιαφέρει