Αλλάζουν πολλά Βέλγιο και Ρωσία

belgium russia

Δεν έκαναν καλή εμφάνιση στην πρεμιέρα τους στο Μουντιάλ, ούτε το Βέλγιο, ούτε και η Ρωσία. Οι Βίλμοτς και Καπέλο αναμένεται να πραγματοποιήσουν αλλαγές σε σχέση με την πρεμιέρα, κυρίως σε πρόσωπα, αλλά πιθανότατα και σε σύστημα. Οι Βέλγοι τουλάχιστον κέρδισαν, έστω και δύσκολα, την Αλγερία, οπότε έχουν ένα μαξιλαράκι ασφαλείας για την πρόκριση. Η Ρωσία πήρε με το ζόρι Χ από την Κορέα και το χειρότερο ήταν πως δεν απείλησε σχεδόν καθόλου την αντίπαλό της.

Το Βέλγιο έδειξε δύο πρόσωπα κόντρα στην Αλγερία. Στο πρώτο ημίχρονο έδειξε να αιφνιδιάζεται, έπαιζε χωρίς πάθος και φαινόταν να κάνει αγγαρεία. Όταν όμως ο “κόμπος έφτασε στο χτένι”, άλλαξε ρότα και στο δεύτερο ημίχρονο εμφάνισε το πρόσωπο που όλοι θαυμάσαμε στα προκριματικά. Ηγέτης ο Αζάρ, ενώ και ο Φελαϊνί αποτελεί τεράστια προσωπικότητα. Εξαιρετικός ήταν και ο Μέρτενς, ο οποίος πραγματικά άλλαξε την εικόνα της ομάδας, επιθετικά, από τη στιγμή που μπήκε στο γήπεδο. Ο Κομπανί ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις, αναμένεται να ξεκινήσει στην ενδεκάδα. Ο Φελαϊνί θα πάρει λογικά την θέση του Τσαντλί στο κέντρο, όπως και ο Ντεφούρ του Ντεμπελέ. Μπροστά θα είναι σίγουρα οι Λουκάκου και Αζάρ, ενώ μια θέση παίζεται μεταξύ των Ντε Μπρίνε και Μέρτενς.

Η Ρωσία κατάφερε να μην χάσει σε μια κακή βραδιά που είχε κόντρα στην Κορέα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτή, καθώς οι βαθμοί στους ομίλους είναι πολύτιμοι. Σκόρερ της ο έμπειρος Κερζακόφ, ενώ ο Καπέλο έκανε ορισμένες σημαντικές εκπλήξεις στην ενδεκάδα, αφήνοντας για παράδειγμα εκτός, τον ηγέτη της ομάδας, Τζαγκόεφ. Ο Ακινφέεφ, παρά το τραγικό λάθος που έκανε, έχει την στήριξη του Ιταλού τεχνικού και θα ξεκινήσει σήμερα. Λογικά θα είναι στην ενδεκάδα οι Κερζακόφ, Ντενίσοφ και Τζαγκόεφ, με τους Ζιρκόφ και Σατόφ να περνούν στον πάγκο. Οι Φαϊζούλιν και Γκουσακόφ διεκδικούν μια θέση. Ο Καπέλο ξέρει καλά πως μπορεί να κερδίσει το Βέλγιο μόνο με “κλεφτοπόλεμο”. Πάντως και η ισοπαλία θα είναι θετικό αποτέλεσμα για τους Ρώσους, αφού θα παραμείνουν ζωντανοί στην μάχη της πρόκρισης.

Το αγωνιστικό στυλ της Ρωσίας δεν ταιριάζει στο Βέλγιο. Οι Ρώσοι είναι πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και επί Καπέλο αρέσκονται να παίζουν στην κόντρα.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Βέλγιο: Κουρτουά – Αλντεβέιρελντ, Φαν Μπούιτεν, Βερμάελεν, Φερτόγκεν ή Κομπανί – Βίτσελ, Φελαϊνί, Ντεφούρ – Μέρτενς ή Ντε Μπρίνε, Αζάρ – Λουκάκου.

Ρωσία: Ακινφέεφ – Γεντσέκοφ, Ιγκνασέβιτς, Μπερεζούτσκι, Κομπάροφ – Ντενίσοφ, Φαϊζούλιν – Σαμέντοφ, Ντζαγκόεφ, Κοκόριν – Κερζακόφ.

Σε ενδιαφέρει