Βήμα πρόκρισης

WM  SKOxALG Clean

Στο “Εστάντιο Μπέιρα – Ρίο” του Πόρτο Αλέγκρε, Νότιος Κορέα και Αλγερία (22:00) κάνουν απόψε το αποφασιστικότερο βήμα τους για την πρόκριση στους “16”. Οι Ασιάτες έχουν ένα μικρό βαθμολογικό (αλλά και θεωρητικό) αβαντάζ, σε έναν όμιλο παρέα με Βέλγιο και Ρωσία που γενικά μπορούν να συμβούν τα πάντα.

Η ομάδα του Μπό, που απόψε είναι η θεωρητικά γηπεδούχος, παραλίγο να “τσιμπήσει” το τρίποντο στην πρεμιέρα κόντρα στη «Ρώσικη Αρκούδα». Άνοιξε το σκορ χάρη σε ένα παιδαριώδες λάθος του Ρώσου τερματοφύλακα Ακινφέεφ, που “έπνιξε” το σουτ του Λι Κέον-Χού που είχε περάσει ως αλλαγή, αλλά δυστυχώς γι αυτή, ο Κερζάκοφ (που είχε περάσει επίσης ως αλλαγή) ισοφάρισε σχετικά γρήγορα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 που φαντάζει δίκαιο.

Το 4-4-2 θα παραμείνει το σύστημα με το οποίο θα παραταχτούν οι Κορεάτες, εκτός εάν προτιμηθεί το 4-5-1 (4-2-3-1) μιας και οι Αλγερινοί είναι πολύ πιθανό να “φορτώσουν” τη μεσαία γραμμή (κάτι που έκαναν και στην πρεμιέρα τους απέναντι στο Βέλγιο).

Ο Χαλίλχοτζιτς γνωρίζει άλλωστε καλύτερα από τον καθένα πως για να έχει πιθανότητες πρόκρισης η Αλγερία, πρέπει σε πρώτη φάση να παλέψει το αποψινό ματς, δίχως να ηττηθεί και από κει και πέρα όλα γίνονται την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην καλή αλλά «φλύαρη» Ρωσία. Το 4-3-3 που μας συνήθιζε, έμοιαζε περισσότερο με 4-5-1 και τους Φεϊγκουλί, Μαχρέζ με εσωτερικά χαφ πλευρών , λίγο μπροστά από Ταϊντερ και Μένταλεμπ αντίστοιχα. Σήμερα είναι πολύ πιθανόν να αλλάξει προσανατολισμούς και να εμμείνει περισσότερο επιθετικά, μιας και η Κορέα δεν είναι σε καμία περίπτωση Βέλγιο, αλλά από την άλλη μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται με τη «συνταγή» Βελγίου στο Μπέλο Οριζόντε.

Εκεί οπού προηγήθηκε στο σκορ με πέναλτι του Φεϊγκούλι, πάλεψε πολύ, αλλά εν τέλει έχασε στις λεπτομέρειες με 2-1. Άλλωστε κάθε Αλγερινός γνωρίζει πολύ καλά ότι η ομάδα του βρίσκεται σε έναν όμιλο που πρέπει να κάνει την υπέρβαση για να διακριθεί. Οι Αφρικανοί, όπως και στην 1η αγωνιστική δεν θα έχουν κανένα άγχος και θα προσπαθήσουν για την έκπληξη. Εξάλλου στα αγωνιστικά (κάτι που ισχύει και για τους Κορεάτες) δεν υπάρχουν προβλήματα…

Πιθανές ενδεκάδες:

Αλγερία: Μ’ Μπολί – Μοστεφά, Μπουγκερά, Χαλίσε, Γουλάμ, Μπενταλέμπ, Μετζανί, Ταϊντέρ, Μαχρέζ, Φεγκουλί, Σλιμανί (ή Σουντανί)

Ν. Κορέα: Γιούνγκ – Κιμ, Γιούν, Γιόνγκ-Λι, Χονγκ, Χαν, Κου, Κι, Τσουνγκ-Γιόνγκ-Λι, Πάρκ, Σον (ή Κιμ)

Σε ενδιαφέρει