Βασίζουν πολλά στον Ρονάλντο οι Πορτογάλοι

germania portogalia

Μετά το 2-2 της Γκάνας με τη Γερμανία η κατάσαταση στον 7ο όμιλο έχει γίνει περίπλοκη, καθώς οι μεν ΗΠΑ με νίκη σήμερα (01:00) παίρνουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας ή νίκης των Πορτογάλων όλα παραμένουν ανοιχτά για την τελευταία αγωνιστική.

Οι ΗΠΑ πήραν τη νίκη με 2-1 απέναντι στη Γκάνα στην πρώτη αγωνιστική, το οποίο διαμορφώθηκε με το γρήγορο γκολ του Ντέμπσι και την επίσης γρήγορη απάντηση στην ισοφάριση της Γκάνας με τέρμα του Μπρουκς στο 86′. Τα στοιχεία που έδωσαν τη νίκη στους Αμερικανούς ήταν το πάθος, η διαρκής κίνηση των παιχτών της μεσαίας γραμμής και οι αλληλοκαλύψεις. Η προσωπικότητα που ξεχωρίζει σ’ αυτήν την ομάδα δεν είναι άλλη από αυτήν του Ντέμπσι, ο οποίος πλέον αποτελεί ζωντανό θρύλο για την ομάδα, όντας ο πρώτος και μοναδικός σκόρερ σε τρία μουντιάλ για τη χώρα του. Σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της ομάδας αναλαμβάνουν οι πλάγιοι επιθετικογενείς μπακ, Μπίσλεϊ και Τζόνσον, που σίγουρα θα απασχολήσουν τα μετόπισθεν των Πορτογάλων. Πονοκέφαλος για τον Κλίνσμαν αποτελεί ο τραυματισμός του Άλτιντορ, που κατά πάσα πιθανότητα θα τον αφήσει εκτός εντεκάδας.

Η Πορτογαλία μοιάζει στριμωγμένη στον τοίχο, αφού σε περίπτωση ήττας απόψε πηγαίνει σπίτι της και η ισοπαλία δεν είναι και το καλύτερο αποτέλεσμα, αφού κουβαλάει την προίκα των τεσσάρων γκολ από τα “πάντσερ”, που θα την αφήσει πίσω σε περίπτωση ισοβαθμίας. Επομένως, ο Μπέντο πρέπει να σκεφτεί με ποιόν τρόπο θα κάμψει την αντίσταση των σκληρών Αμερικανών, που μάλλον ευχαριστημένοι θα φύγουν και με την ισοπαλία. Ο Ρονάλντο στο προηγούμενο ματς έδειξε πως δεν είναι σε καλή κατάσταση και οι συμπαίχτες του που περίμεναν πολλά από αυτόν στο γήπεδο, θα πρέπει να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες. Ακόμη και τα στημμένα του CR-7 δεν έβρισκαν στόχο και λειτούργησαν αρνητικά στην ψυχολογία της ομάδας. Είναι σαφές πως υπάρχουν παίχτες με εξαιρετικά προσόντα σε άμυνα κέντρο και επίθεση, όπως οι Άλβες, Μουτίνιο και Νάνι, που μπορούν να προσφέρουν περισσότερο απ’ όσο στην πρεμιέρα. Απών από την αναμέτρηση θα είναι ο τιμωρημένος Πέπε, που άφησε βλακωδώς την ομάδα του με 10 παίχτες, καθώς και οι Αλμέιντα, Κοεντράο που είναι τραυματίες.

Νομίζω πως οι Πορτογάλοι βρίσκονται σε μεγάλη σύγχυση και μετά το πατατράκ απέναντι στη Γερμανία πολύ δύσκολα θα συνέλθουν. Οι ΗΠΑ είναι μια ομάδα που πολύ δύσκολα χάνει, καθώς γεμίζει το κέντρο και νομίζω πως μπορεί τουλάχιστον να εξασφαλίσει την ισοπαλία. Θα επιλέξω το Χ σαν βασικό μου σημείο.

Σε ενδιαφέρει