Οι Ιταλοί την… περιμένουν

italy costa

Την  ευκαιρία να φτάσουν πολύ κοντά στην πρόκριση έχουν οι Ιταλία και Κόστα Ρίκα (19:00 , Ρεσίφε), αν κερδίσουν στο μεταξύ τους παιχνίδι. Οι δύο ομάδες κέρδισαν στην πρώτη αγωνιστική τις Αγγλία και Ουρουγουάη αντίστοιχα, ενώ μετά την νίκη της Ουρουγουάης επί της Αγγλίας χθες, θέλουν το τρίποντο για να προκριθούν στην επόμενη φάση. Οι Ιταλοί πλέον ξέρουν πως η Κόστα Ρίκα είναι μια εξαιρετική ομάδα και δεν πρόκειται να πιαστούν στον ύπνο όπως οι Ουρουγουανοί.

Η Ιταλία ήταν η γνωστή σε όλους μας… Ιταλία. Πολύ αποτελεσματική μπροστά και δυνατή ανασταλτικά, κατάφερε να κερδίσει, έστω και δύσκολα τους Άγγλους. Είχα γράψει πριν ξεκινήσει το Μουντιάλ πως δεν μπορώ να φανταστώ οτι μπορούν να αποκλειστούν από φάση ομίλων για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Με ηγέτη τον Πίρλο στο κέντρο, πασπαρτού τον Μαρκίζιο επιτελικά και τον Μπαλοτέλι εκτελεστή, η “σκουάντρα ατζούρα” έχει ότι χρειάζεται για να διακριθεί μια ομάδα σε αυτό το επίπεδο.  Ο Μπουφόν δεν είναι έτοιμος ακόμη και λογικά θα δούμε και πάλι τον Σιρίγου κάτω από τα δοκάρια. Εκτός είναι και ο Ντε Σίλιο, με τον έμπειρο Κιελίνι να παίζει σε θέση αριστερού μπακ, πέφτοντας πάνω στον Κάμπελ. Μοναδικό δίλημμα του “μαέστρου” Τσέζαρε Πραντέλι, είναι το αν θα αφήσει τον εξαιρετικό Νταρμιάν στην ενδεκάδα ή αν θα τον αντικαταστήσει με τον Αμπάτε.

Η Κόστα Ρίκα έκανε την μεγάλη έκπληξη την πρεμιέρας, καθώς επικράτησε σχετικά εύκολα με 3-1 της Ουρουγουάης. Εκπληκτικός ήταν ο Τζόελ Κάμπελ του Ολυμπιακού, το όνομα του οποίου ακούγεται έντονα στο μετεγγραφικό παζάρι, με μεγάλες ομάδες όπως η Μίλαν, να ενδιαφέρονται να τον αποκτήσουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα ο Πίντο, καθώς όπως λέει και το γνωστό ποδοσφαιρικό ρητό, “ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει”. Πάντως, αν η Κόστα Ρίκα θέλει να πάρει αποτέλεσμα με την Ιταλία θα πρέπει να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της, καθώς οι Ιταλοί θα παίξουν έξυπνα και δεν πρόκειται να τους δώσουν χώρο για αντεπιθέσεις.

Αν η ομάδα της Μεσογείου έχει τους Πίρλο και Μαρκίζιο στην κατάσταση που ήταν κόντρα στην Αγγλία και ο Πραντέλι δεν αποφασίσει ξαφνικά να αλλάξει το αγωνιστικό στυλ της ομάδας του, η Κόστα Ρίκα δεν έχει τύχη σήμερα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ιταλία: Σιρίγου ή Μπουφίν – Νταρμιάν ή Αμπάτε, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι – Ντε Ρόσι – Καντρέβα, Πίρλο, Βεράτι ή Τιάγκο Μότα, Μαρκίσιο – Μπαλοτέλι .

Κόστα Ρίκα: Νάβας – Γκαμπόα, Ντουάρτε, Γκονζάλες, Ουμάνια, Ντίαζ – Ρουίζ, Μπόρζες, Τεχέδα, Μπολάνος – Κάμπελ.

Σε ενδιαφέρει