Άλλη κλάση με Σουάρες!

Άλλη κλάση με Σουάρες!

Στο πρώτο παιχνίδι ήταν ο μεγάλος απών της Ουρουγουάης, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να ηττηθεί ατιμωτικά από την Κόστα Ρίκα (1-3). Απόψε ήταν 100% έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του, με αποτέλεσμα να μην κρατηθεί μακριά από το γκολ. Ο Λουίς Σουάρες , που παρεμπιπτόντως όποτε σκοράρει, η ομάδα του Ταμπάρες κερδίζει, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του στη νίκη με 2-1 απέναντι στην Αγγλία. Xάριν στα τέρματα και την απόδοση του, η «σελέστε» όχι μόνο διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση, αλλά έβγαλε εκτός συνέχειας και ένα μεγάλο φαβορί, το συγκρότημα του Ρόι Χόντσον.

Οι δύο ομάδες παρατάχτηκαν με διαφορετικές διατάξεις σε σχέση με τα εναρκτήρια παιχνίδια τους. Η μεν Ουρουγουάη ελέω Σουάρες παρατάχτηκε με 4-3-3 και η δε Αγγλία με το κλασσικό 4-4-2 και τον Ρούνει σαν δεύτερο επιθετικό πίσω από τον Στάριτζ. Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν κλειστό με τις δυο ομάδες να δίνουν περισσότερη έμφαση στην ανασταλτική λειτουργία τους ώστε να μην επιτρέψουν στον αντίπαλο να βρει κενούς χώρους. Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής, ήταν να δούμε καλές στιγμές σχεδόν μονάχα από στημένες φάσεις. 

Τα «λιοντάρια» φάνηκαν πιο απειλητικά στο ξεκίνημα, όταν ο Ρούνεϊ με απευθείας εκτέλεση φάουλ θέλησε να νικήσει τον Μουσλέρα, αλλά η μπάλα έφυγε μόλις λίγα εκατοστά δίπλα από τη συμβολή των δοκαριών (10’). Η απάντηση των Ουρουγουανών ήρθε 5 λεπτά αργότερα με δυνατό διαγώνιο σουτ του Κρίστιαν Ροντρίγκεζ που κατέληξε άουτ. Στο 27’,  ξανά από στημένη φάση, και πιο συγκεκριμένα από κόρνερ, ο Σουάρες εκτέλεσε πλασαριστά αλλά το σουτ του Καβάνι είχε την ίδια κατάληξη με του συμπαίκτη του. Ένα λεπτό μετά το ημίωρο η Αγγλία έχασε την κλασσικότερη ευκαιρία του παιχνιδιού, όταν ύστερα από ακόμα μια εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής των Ουρουγουανών, ο Ρούνεϊ νίκησε τον Κάσερες στην εναέρια μονομαχία αλλά η κεφαλιά του κατέληξε στο δοκάρι. 

Λίγο αργότερα, η ομάδα του Ταμπάρες στην αντίστοιχη ευκαιρία που της δόθηκε δεν αστόχησε. Στο 39ο λεπτό ο Σουάρες δίνει πάσα στον Καβάνι και αμέσως κάνει κίνηση στην περιοχή. Ο άσος της Παρί, τον σημαδεύει στο κεφάλι κι από κει και πέρα η κατάληξη ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη. Ο Σουάρες στοχεύει τη γωνία του Χάρτ, που παρά την προσπάθεια δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το μοιραίο και… 1-0! Γκολ, από το μεγάλο απόντα της πρώτης αναμέτρησης και τα πανηγύρια για τη «σελέστε» μόλις αρχίζουν. Τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου το σουτ του Στάριτζ που εξουδετέρωσε με δυσκολία ο Μουσλέρα στο 41’.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ουρουγουανοί έχοντας πλέον φανερά το ψυχολογικό αβαντάζ πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και έφτασαν κοντά στο γκολ ουκ ολίγες φορές. Η κλασσικότερη εξ αυτών (τετ-α-τετ) χάθηκε από τον Καβάνι στο 52’. Στο 54’ η Αγγλία δήλωσε “παρών” όπως και ο Μουσλέρα, που απέκρουσε εξ επαφής σουτ του Ρούνεϊ. Στη συνέχεια οι τυπικά γηπεδούχοι περιορίστηκαν σε πιο παθητικό ρόλο, με αποτέλεσμα να εμποδίζουν τους Άγγλους να κάνουν παιχνίδι, κάτι που δεν κατάφεραν όμως στο 75’ όταν ο Ρούνεϊ ύστερα από εκπληκτική συρτή μπαλιά του Στάρτιτζ θα χριστεί σκόρερ. Ευτυχώς όμως για τους Ουρουγουανούς αυτό το γκολ δεν είχε αντίκρισμα… 

Στο 85’ διαδραματίστηκε η φάση του αγώνα, όταν οι δυο πρωταγωνιστές του πρώτου γκολ της Ουρουγουάης συνδυάστηκαν και πάλι, με τον Καβάνι (και με τη βοήθεια της πλάτης του Τζέραρντ) να σερβίρει ξανά, και τον άσο της Λίβερπουλ να εκτελεί στο μοναδικό τετ-α-τετ τον Χάρτ! Η Ουρουγουάη κράτησε το υπέρ της σκορ μέχρι το φινάλε και πλέον μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης, την ίδια ώρα που οι συνοφρυωμένοι Άγγλοι θα παίξουν την τελευταία αναμέτρηση του ομίλου μονάχα για το γόητρο!

Σε ενδιαφέρει