Το έβλεπες να έρχεται και ευτυχώς που ήρθε. Ποιο; Μα την ποδοσφαιρική καταιγίδα στο β’ ημίχρονο του Κολομβία-Ακτή Ελεφαντοστού για τον Γ’ όμιλο. Σκορ 2-1 για την ομάδα του Πέκερμαν, η οποία είναι πολύ κοντά στη φάση των νοκ άουτ.
Οι Κολομβιανοί σημειώνουν για πρώτη φορά δύο νίκες σε παγκόσμιο κύπελλο. Το αποτέλεσμα έχει αντίκτυπο και στην Ελλάδα, καθώς αν κερδίσει την Ιαπωνία, τότε μόνο η Ακτή Ελεφαντοστού θα είναι εμπόδιο της. Η Κολομβία ήταν καλύτερη από την Ακτή, μια και δεν άφηνε χώρους στους Ιβοριανούς και χτύπαγε στην κόντρα. Μάλιστα, στο 28′ ο Γκουτιέρες έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Το α’ ημίχρονο έληξε 0-0. Υπήρχε ρυθμός, αλλά όχι αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια.
Τα πάντα θα άλλαζαν στο β’ ημίχρονο. Ο Κιντέρο μπήκε στη θέση του Ιμπάρμπο για την Κολομβία και έκανε πιο κινητική την ομάδα του. Η Ακτή είχε ευκαιρίες και με τους Τουρέ, Ζερβίνιο ενοχλούσε την αντίπαλη άμυνα. Στο 59′ απάντησε η Κολομβία με δοκάρι από τον Κουαδράρο. Στο επόμενο λεπτό (60′) ο Ντρογκμπά αντικατέστησε τον Μπονί. Η τύχη των Ιβοριανών δεν άλλαξε. Στο 64′, μετά από κόρνερ, ο Ροντρίγκεζ με κεφαλιά έκανε το 1-0 για την Κολομβία. Η καταιγίδα είχε ξεκινήσει. Ο κόουτς της Ακτής Ελεφαντοστού ρίχνει και τον Καλού στη θέση του Γκραντέλ στο 67′. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι η Κολομβία θα πανηγυρίσει. Ο Κιντέρο εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας και στο 70′ έγραψε το 2-0. Η Ακτή Ελεφαντοστού έπρεπε να αντιδράσει και το έκανε στο 73′ με τον Ζερβίνιο, ύστερα από εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια. Γκολ και 2-1.
Από κει και πέρα οι παίκτες της Ακτής πίεσαν, αλλά οι Κολομβιανοί δεν λύγισαν. Μεγάλο παιχνίδι από τον Γέπες (κορυφαίος), όπως και από τους Κουαδράδο, Κιντέρο, Ροντρίγκεζ. Οι Ζερβίνιο, Τουρέ προσπάθησαν, αλλά ο προπονητής τους μάλλον χρειαζόταν να κάνει νωρίτερα τις αλλαγές.
Κίτρινη κάρτα για Ζοκορά, ο οποίος χάνει το ματς με την Ελλάδα. Κίτρινη και στον Τιοτέ.