Πάλι ματσάρα. Πάλι νικητές οι Ολλανδοί

roben

Να θες να αποφύγεις την επανάληψη και να μην μπορείς. Μετά την πρεμιέρα με την Ισπανία, Ολλανδία-Αυστραλία, για τον Β’ όμιλο, χάρισαν ένα ακόμη θεαματικό ματς. Τελικό σκορ 3-2 για τους “Οράνιε”. Βγαλμένο από παιχνιδομηχανή (δεν άντεξα το έγραψα).

Το παιχνίδι είχε απίστευτο ρυθμό, αφού δεν μπορούσες να σημειώσεις τις ευκαιρίες και τα γκολ. Ειδικά στο 3ο γκολ των Ολλανδών, μόλις που καταγράψαμε την μεγάλη ευκαιρία των Αυστραλών ένα λεπτό πριν. Μετά και από αυτή τη νίκη, η ομάδα του Φαν Χαάλ πρέπει να ετοιμάζεται για την επόμενη φάση του Μουντιάλ. Κορυφαίος ο Άριεν Ρόμπεν.

Η Ολλανδία άφησε χώρο στην Αυστραλία, όπως και στην Ισπανία, χτύπησε στις αντεπιθέσεις και δικαιώθηκε. Οι “Οράνιε” είχαν ανεβασμένη ψυχολογία από το πρώτο παιχνίδι, αλλά οι Αυστραλοί τους κόντραραν στα ίσα. Η προσπάθεια σε υψηλό τέμπο για τους τυπικά γηπεδούχους, έδειχνε να αποδίδει, ώσπου στο 19′, ο Άριεν Ρόμπεν πήρε την μπάλα από το κέντρο, δεν μπόρεσε να τον σταματήσει κανείς και έγραψε το 1-0 για την Ολλανδία. Η απάντηση ήρθε άμεσα. Στο 21′ ο Κέιχιλ σημείωσε το καλύτερο γκολ της διοργάνωσης μέχρι στιγμής. Μετά από σέντρα από δεξιά, στην κίνηση κεραυνοβόλησε τον τερματοφύλακα της Ολλανδίας. Ισοπαλία (1-1). 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ντεμπάι αντικατέστησε τον Μάρτινς Ίντι. Κίνηση που αποδείχθηκε καθοριστική, μια και ο Ντεμπάι έδωσε μεγάλη ώθηση στην Ολλανδία. Παρ’ όλα αυτά, η Αυστραλία ήταν που πέτυχε γκολ στο 53′ με πέναλτι. Ο Γιάνμαατ έκανε χέρι και ο Γιέντινακ έκανε το 2-1. Πέντε λεπτά αργότερα (58′) όμως, ο Φαν Πέρσι μετά από πάσα του Ντεμπάι ισοφάρισε και πάλι (2-2). Οι Ολλανδοί είχαν την κατοχή, αλλά στο 67′ λάθος της άμυνας παραλίγο να δώσει 3ο γκολ στην Αυστραλία. Αντιθέτως, στο 68′ ο Ντεμπάι με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή διαμόρφωσε το 3-2 υπέρ των “Οράνιε”. Ο ρυθμός του αγώνα δεν έπεσε και οι Αυστραλοί προσπάθησαν να ισοφαρίσου. Ξόδεψαν, όμως, τα στημένα και δεν μπόρεσαν να κάνουν το 3-3. Έτσι, με μηδέν βαθμούς ετοιμάζονται για επιστροφή στην πατρίδα τους.

Οι Φαν Πέρσι (Ολλανδία), Τιμ Κέιχιλ (Αυστραλία) δεν παίζουν στον επόμενο αγώνα λόγω κίτρινων καρτών.

Σε ενδιαφέρει