Τι ανατροπή ήταν αυτή

swiss

Η πρώτη φάση του Μουντιάλ δεν σταματά να προσφέρει συγκινήσεις και εκπλήξεις. Πότε δεν ξέρεις ποια θα είναι η επόμενη ματσάρα. Το Ελβετία-Εκουαδόρ, για τον Ε’ όμιλο, εντάσσεται στα μεγάλα ματς. Το τελικό 2-1 υπέρ της Ελβετίας γράφτηκε με δραματικό τρόπο.

Οι δύο ομάδες μπορεί να μην έχουν την αίγλη άλλων, αλλά μας πρόσφεραν τα πάντα. Το φινάλε απίστευτο. Το σκορ στο 1-1 και ο Αρόγιο χάνει ευκαιρία να τελειώσει τον αγώνα για το Εκουαδόρ. Καθυστερεί και με τάκλιν του Μπεχράμι στη μικρή περιοχή η μπάλα πάει στους Ελβετούς που βγαίνουν στην αντεπίθεση. Ο Ροντρίγκεζ από αριστερά βγάζει συρτή σέντρα και δίνει έτοιμο γκολ στον Σεφέροβιτς. 2-1 στο 93′ και ξεροί οι παίκτες του Εκουαδόρ. Τι ανατροπή ήταν αυτή.

Μπορούμε να πούμε ότι ο αγώνας ήταν πρώτα απ’ όλα των προπονητών. Καλός βαθμός και για τους δύο, αλλά ο Χίτσφελντ στην επανάληψη έκανε τις κατάλληλες αλλαγές και γύρισε το ματς για την Ελβετία. Ο Μεχμέντι που ισοφάρισε σε 1-1 με κεφαλιά (47′ με κεφαλία), έδωσε περισσότερη ενέργεια στους Ευρωπαίους. Ο Σεφέροβιτς μπήκε στη θέση του Ντρμιτς (κακός) και πρόσθεσε το κάτι παραπάνω στην Ελβετία.

Το Εκουαδόρ αν και προηγήθηκε στο 22′ με τον Ένερ Βαλένσια, έκατσε και άφησε χώρο στην ομάδα του Χίτσφελντ. Όπως φάνηκε οι Ελβετοί είχαν περισσότερες αντοχές και το εκμεταλλεύτηκαν στο β’ ημίχρονο. Κακώς ακυρώθηκε το γκολ του Ντρμιτς στο 78′.  Η διαιτησία συνεχίζει να προβληματίζει.

Πλέον, οι Ελβετοί με μία νική ακόμη (απέναντι στην Ονδούρα) θα είναι μία από τις δύο ομάδες που θα βρεθούν στους “16”. Αντίθετα, το Εκουαδόρ έχει δύσκολο έργο για την πρόκριση.

Σε ενδιαφέρει