Τα χαρτιά έγιναν χαρτοπόλεμος

campbell

“Κόουτς βάλε μέσα τον Σουάρεζ”. Ο Όσκαρ Ταμπάρεζ θα μπορούσε να απαντήσει στον άγνωστο φίλαθλο “και τι θα αλλάξει;”. Σωστά, γιατί το 3-1 της Κόστα Ρίκα επί της Ουρουγουάης, για τον Δ’ όμιλο, ήταν απόδειξη της ανωτερότητας του αουτσάιντερ. Καμία έκπληξη λοιπόν.

Αουτσάιντερ στα χαρτιά τα οποία και έγιναν χαρτοπόλεμος. Η Κόστα Ρίκα με κορυφαίο τον Τζόελ Κάμπελ διέλυσε την Ουρουγουάη και έβαλε πλώρη για πρόκριση στην επόμενη φάση. Η “Σελέστε” εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και δεν θα μπορούσε να πάρει τη νίκη με τέτοια εμφάνιση. Πλέον, έχει να παλέψει με θηρία (Αγγλία, Ιταλία) για να κάνει την υπέρβαση.

Η απουσία του Σουάρεζ φάνηκε, αφού ο Καβάνι δεν ήταν τόσο απειλητικός και γενικά η επίθεση της Ουρουγουάης μόνο εντύπωση έκανε. Καθόλου ουσία. Το μεγάλο πρόβλημα όμως ήταν η άμυνα. Από τη μία ο Κάμπελ που ζάλισε τους αμυντικούς και από την άλλη η αδυναμία στα στημένα καταδίκασαν τους “μπλε”. 

Οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 24′ με πέναλτι (σ.σ. σωστή απόφαση) του Καβάνι. Αυτό, όμως, δεν πτόησε την Κόστα Ρίκα που με τον Κάμπελ στο 54′ ισοφάρισε σε 1-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα (58′) ο Ντουάρτε με κεφαλιά, έπειτα από χτύπημα φάουλ, έκανε το 2-1. Η τιμωρία της Ουρουγουάης τελείωσε στο 86′, όταν μετά από πάσα του Κάμπελ, ο Ουρένια, με πλασέ στην κίνηση, νίκησε τον Μουσλέρα και έγραψε το τελικό 3-1 για την Κόστα Ρίκα.

Η Κόστα Ρίκα πανηγύρισε την πρώτη νίκη της ιστορίας της επί της Ουρουγουάης και μπορει να κάνει όνειρα για πρόκριση στη Β’ φάση. Η Ουρουγουάη έχει βουνό να ανέβει και ο Σουάρεζ δεν αρκεί.

Σε ενδιαφέρει