Μάχη θηρίων το Αγγλία – Ιταλία

world cup england italy

Μετά το χθεσινό Ισπανία – Ολλανδία, ένα ακόμη μεγάλο ματς θα παρακολουθήσουμε σήμερα, αυτό ανάμεσα στην Αγγλία και την Ιταλία (στο Μανάους στη 01:00). Είναι δύο ομάδες τις οποίες πιστεύω πολύ. Την Αγγλία, διότι μου αρέσει το ρόστερ της και την Ιταλία γιατί θεωρώ πως μια ομάδα με το μέταλλο της “σκουάντρα ατζούρα” δεν μπορεί να μείνει για δεύτερο συνεχόμενο Μουντιάλ εκτός από την φάση των ομίλων.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, δεν υπάρχει μεγάλη πίεση στην ομάδα της Αγγλίας. Κι αυτό γιατί οι φίλαθλοι της χώρας αμφισβήτησαν έντονα τον Ρόι Χόγκτσον, με αποτέλεσμα να θεωρούν σίγουρη την αποτυχία του εθνικού τους συγκροτήματος στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Όμως, θεωρώ πως η έλλειψη άγχους θα λειτουργήσει ευεργετικά για την Αγγλία. Το γεγονός πως οι 9 από τους 11 που προορίζονται για την αρχική ενδεκάδα παίζουν σε τρεις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, φανερώνει πως η ομάδα θα έχει ομοιογένεια. Μόνο ο Χαρτ της Σίτι και ο Λαλάνα της Σαουθάμπτον δεν αγωνίζονται στην Γιουνάιτεντ, την Λίβερπουλ και την Έβερτον. Η άμυνα τρώει σίδερα με τους Κέιχιλ και Τζαγκιέλκα, ενώ στο αριστερό άκρο υπάρχει ο φοβερός Μπέινς. Οι Τζέραρντ και Χέντερσον βρίσκονται με κλειστά μάτια στο κέντρο, ενώ οι Ρούνι, Στάριτζ και Στέρλινγκ δημιουργούν μια τριάδα “φωτιά” στην επίθεση. Για μένα, μοναδικό μειονέκτημα της Αγγλία είναι το κόμπλεξ που έχει στις μεγάλες διοργανώσεις, αφού συνήθως φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι. Τραυματίας είναι ο Τσάμπερλεϊν, ενώ χτύπησε και είναι αμφίβολος και ο Γουέλμπεκ. Μάλιστα, ο τελευταίος προοριζόταν για βασικός και την θέση του θα πάρει ο Στέρλινγκ.

Τι να πει κανείς για την Ιταλία. Πάντα σαν αουτσάιντερ ξεκινάει και “κούτσα κούτσα” καταφέρνει να διακριθεί. Αυτό έκανε πάντα, αυτό θέλει να κάνει και στην Βραζιλία. Έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον Τσέζαρε Πραντέλι και πιστεύω πως η φιλοσοφία του ταιριάζει γάντι στην συγκεκριμένη ομάδα. Σε σχέση με το προηγούμενο Μουντιάλ θα δούμε πολλές αλλαγές, καθώς ο Πραντέλι έχει δώσει ευκαιρία σε αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές. Αστέρι είναι ο Μπαλοτέλι, ενώ κανείς δεν θα πρέπει να ξεχνάει τον “μεγάλο” Αντρέα Πίρλο, στο τελευταίο μεγάλο τουρνουά της καριέρας του με την εθνική. Από κει και πέρα, κλασική είναι η αμυντική της γραμμή, με πολύ δύναμη και καλή φυσική κατάσταση. Δεν υπάρχουν οι πολύ μεγάλες προσωπικότητες, αλλά όσοι παίξουν θα είναι ικανά εργαλεία στα χέρια του προπονητή τους.

Πιστεύω πως οι δυο τους είναι ομάδες με μεγάλες δυνατότητες. Θα έλεγα πως η ισοπαλία θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα και για τους δύο στην πρεμιέρα. Άλλωστε, οι Ιταλοί θα παίξουν κλειστά και οι Εγγλέζοι δεν είναι ιδανικοί στο να ανοίγουν άμυνες.

Πιθανές ενδεκάδες:

Αγγλία: Χαρτ – Τζόνσον, Τζαγκέλκα, Κέιχιλ, Μπέινς – Χέντερσον, Τζέραρντ, Λαλάνα – Γουέλμπεκ ή Στέρλινγκ, Στάριτζ, Ρούνι.

Ιταλία: Μπουφόν ή Σίριγκου – Νταρμιάν, Παλέτα, Μπαρτσάλι, Κιελίνι – Ντε Ρόσι – Καντρέβα, Βεράτι, Πίρλο, Μαρκίζιο – Μπαλοτέλι.

Σε ενδιαφέρει