Νίκησε Καμερούν και… Επόπτη!

article  EBAD

Σε μια αναμέτρηση που ξαναπρωταγωνίστησε -αρνητικά- η διαιτησία, το Μεξικό, παρά  τα δυο ακυρωθέντα γκολ του Κολομβιανού βοηθού του Ρορντάν, Ουμπέρτο Κλαβίγιο, κατάφερε να δείξει χαρακτήρα και να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» με το γκολ του παίκτη της Κλάμπ Αμέρικα, Ορίμπε Περάλτα στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου. Οι “Αζτέκοι” ανταμείφτηκαν αν μη τι άλλο για την άριστη κυκλοφορία της μπάλας και την αστείρευτη ενέργεια που έβγαλε στο χορτάρι του γηπέδου του Νατάλ.

Στο ματς που διεξήχθη υπό βροχή στην «Αρένα Ντας Ντούνας» το Μεξικό ξεκίνησε δυνατά επιβάλλοντας το ρυθμό του και έχοντας τους ακραίους μπακ-χάφ του, Λαγιούν και Αγκιλάρ σε μεγάλη μέρα προσπαθούσε συνεχώς να πλαγιοκοπήσει την αντίπαλη άμυνα.  Οι προσπάθειες “καρποφόρησαν” στο 10’ όταν ύστερα από σέντρα του Αγκιλάρ, ο Ντος Σάντος σκόραρε με σουτ στον αέρα αλλά το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ από τον Κολομβιανό βοηθό διαιτητή Κλαβίγιο. Ο ίδιος ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής και στη φάση του 30’ όταν ο Ντος Σάντος ξανά βρήκε δίχτυα αλλά το γκολ δεν μέτρησε ξανά, αφού θεωρήθηκε οφσάιντ (την μπάλα είχε ακουμπήσει τελευταίος ο Καμερουνέζος Τσουπό- Μοτίνγκ!). Το Καμερούν είχε απειλήσει νωρίτερα με τον Ετό (21’), ο οποίος ύστερα από έξοχη ενέργεια και πάσα του συμπαίκτη του, Ασού Εκοτό, αστόχησε από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως το πρώτο με το Μεξικό να πιέζει και τον Περάλτα να νικιέται στο τετ α τετ από τον γνώριμο μας Ιτάνζ λίγα λεπτά μετά τη σέντρα (48’).  Τα “αδάμαστα λιοντάρια” απάντησαν δέκα λεπτά αργότερα, με το φάουλ του Εκότο που κόντραρε και κατέληξε για λίγα εκατοστά κόρνερ. Η μπίλια τελικά… κάθισε στους «Αζτέκους» που με διπλή προσπάθεια των Ντος Σάντος (νικήθηκε από τον Ιτάνζ) και Περάλτα, άνοιξαν το σκορ στο 61’.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τους Μεξικανούς να κρατάνε μπάλα και να ψάχνουν την αντεπίθεση, την ίδια ώρα που οι τυπικά φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να συνδυαστούν σωστά επιθετικά παρότι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και ο Γουεμπό αντί του Σόνγκ. Τελευταίες καλές στιγμές του αγώνα για το Καμερούν, το γύρισμα του Μουκαντσό το οποίο απομάκρυνε σε πλάγιο ο Ροντρίγκεζ, και στη συνέχεια η κεφαλιά του πρώτου, η που όμως εξουδετερώθηκε από τον τερματοφύλακα Οτσόα. Το Μεξικό είχε τη δική του ευκαιρία με τον Ερνάντες (είχε αντικαταστήσει τον σκόρερ Περάλτα) ο οποίος αστόχησε μπροστά από τον Ιτάνζ στις καθυστερήσεις.

Σε ενδιαφέρει