Πρεμιέρα στο Μουντιάλ με Βραζιλία – Κροατία

Πρεμιέρα στο Μουντιάλ με Βραζιλία – Κροατία

Όλα τα βλέμματα του πλανήτη στρέφονται στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, όπου σήμερα στις 23:00 (ΝΕΡΙΤ) ξεκινάει το Μουντιάλ 2014, με τον αγώνα Βραζιλία – Κροατία. Παραδοσιακά, οι ομάδες που διοργανώνουν το εκάστοτε παγκόσμιο κύπελλο, κάνουν γκέλες στην πρεμιέρα. Πόσο μάλλον, όταν αντίπαλος της διοργανώτριας είναι μια εξαιρετική ομάδα, όπως η Κροατία. Κατά την προσωπική μου άποψη, η απουσία του Μάντζουκιτς θα κάνει καλό στην ομάδα του Κόβατς, καθώς θα ενισχύσει το κέντρο και θα παίξει ουσιαστικά με έναν προωθημένο. Οι Βραζιλιάνοι θα παίξουν δυνατά από την αρχή και θα προσπαθήσουν να αιφνιδιάσουν τους Κροάτες, όμως οι Ευρωπαίοι είναι καλά προετοιμασμένοι και δύσκολα θα την “πάθουν”. Ο Σκολάρι ξέρει καλά πως οτι και να γίνει σήμερα, τίποτα δεν θα τελειώσει. Άλλωστε και το 2004, η ομάδα του, η Πορτογαλία, είχε χάσει στην πρεμιέρα από την Ελλάδα, αλλά στη συνέχεια έφτασε μέχρι και τον τελικό. Θέλω να πω, πως και το Χ δεν θα είναι αποτυχία για κανέναν από τους δύο, αν και οι οπαδοί των γηπεδούχων θα απογοητευτούν και ίσως αντιδράσουν και άσχημα. Η αμυντική γραμμή της Βραζιλίας είναι εξαιρετική. Διαθέτει δύο από τους καλύτερους κεντρικούς μπακ στον κόσμο, ενώ οι πλάγιοί της μπορούν να κάνουν και παιχνίδι. Στο κέντρο, θα δούμε περισσότερο νέους ποδοσφαιριστές, ενώ στην επίθεση ξεχωρίζει η φυσιογνωμία του Νεϊμάρ. Ο τελευταίος ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και κατά 99% θα είναι στην αρχική ενδεκάδα. Η Κροατία θα στηριχθεί στους Ράκιτιτς και Μόντριτς, οι οποίοι πάντως έχουν δώσει πάρα πολλά παιχνίδια φέτος με τις ομάδες τους και δεν μπορώ να ξέρω πως θα εμφανιστούν από άποψη φυσικής κατάστασης. Μου αρέσει ο Κόβασιτς της Ίντερ, που μπορεί να δώσει ηρεμία στο κέντρο. Το πρόβλημα της Κροατίας είναι να δει πως το βαρύ κέντρο άμυνάς της θα καταφέρει να αναχαιτίσει την επίθεση της Βραζιλίας. Λογικά εκτός, πέρα από τον τιμωρημένο Μάντζουκιτς, είναι και ο τραυματίας Πράνιτς. Προσωπικά, θα περιμένω να δω το ξεκίνημα των ομάδων και τις ενδεκάδες τους για να παίξω. Στο live θα υπάρξουν ευκαιρίες και θα είμαι εκεί για να τις εκμεταλλευτώ.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ – Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίς, Μαρσέλο – Παουλίνιο, Λουίς Γκουστάβο, Όσκαρ – Νεϊμάρ, Χουλκ και Φρεντ.

Μια θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν οι Ραμίρες και Γουίλιαν, με δεδομένο πως ο Όσκαρ δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Κροατία: Πλετίκοσα – Σρνα, Τσόρλουκα, Λόβρεν ή Σίλντενφελντ, Βρσάλικο – Ράκιτιτς, Μόντριτς – Πέρισιτς, Κόβασιτς, Όλιτς – Γέλαβιτς.

Η πιθανότερη περίπτωση είναι να αντικαταστήσει τον Μάντζουκιτς ο Γέλαβιτς. Όμως, ο Κόβατς σκέφτηκε και να παίξει με τον Όλιτς μοναδικό προωθημένο, αφήνοντας έξω τον Γέλαβιτς και βάζοντας έναν ακόμη παίκτη στο κέντρο, τον Βουκόγιεβιτς δίπλα στον Μόντριτς, περνώντας μπροστά τον Ράκιτιτς.     

Σε ενδιαφέρει