Προγνωστικά στοιχήματος στον έβδομο όμιλο του Μουντιάλ

Προγνωστικά στοιχήματος στον έβδομο όμιλο του Μουντιάλ

Προσωπικά πιστεύω ότι ο πιο ενδιαφέρον όμιλος του Μουντιάλ είναι ο 7ος. Κι αυτό γιατί συμμετέχουν σε αυτόν τρεις ομάδες οι οποίες μου αρέσουν πάρα πολύ. Πρόκειται για τις Γερμανία, Πορτογαλία και Η.Π.Α. , ενώ και η Γκάνα δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Οι Γερμανοί στις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις φτάνουν στην πηγή αλλά δεν πίνουν νερό, η Πορτογαλία θα παίζει ουσιαστικά μέσα στην έδρα της (κοινή γλώσσα και πολλά κοινά έθιμα με τους Βραζιλιάνους), οι Η.Π.Α. είναι υπερδύναμη και θέλει να κάνει την υπερβαση.Η Γκάνα είναι απρόβλεπτη και έχει επιτυχίες τα τελευταία χρόνια.

Γερμανία:

Μεγάλη ομάδα, μεγάλη ιστορία, πλούσιο ρόστερ, πολλές ελπίδες. Είναι μερικές από τις φράσεις που χαρακτηρίζουν την Γερμανία που θα παρουσιαστεί στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, με μοναδικό στόχο να κατακτήσει το τρόπαιο. Ο Γιόακιμ Λέβ έφτασε στον τελικό του Euro 2008 με την Ισπανία και ηττήθηκε, όπως ακριβώς έγινε και στον ημιτελικό του Μουντιάλ 2010, πάλι κόντρα στην Ισπανία. Στο euro 2012 ήρθε η Ιταλία να αποκλείσει τα “πάντσερ” στα ημιτελικά. Όπως γίνεται αντιληπτό, η Γερμανία πάντα κάνει καλή πορεία στις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις, αλλά κάτι της λείπει για να πάρει ένα τρόπαιο. Ίσως είναι η μεγάλη προσωπικότητα που δεν υπάρχει, σύμφωνα με δηλώσεις του παλιού αρχηγού, Μίκαελ Μπάλακ. Στην επιθετική γραμμή υπάρχει πρόβλημα. Κι αυτό γιατί μοναδικός σέντερ φορ είναι ο “γερόλυκος” Κλόσε. Βέβαια, ο συγκεκριμένος συνεχίζει να σκοράρει με άνεση, αλλά το να μην έχει ολόκληρη Γερμανία ένα καλό και φρέσκο επιθετικό, είναι σημάδι παρακμής. Πάντως, ο Λεβ δεν είναι σίγουρο πως θα ξεκινήσει τον Κλόσε, αφού πολλές φορές αρέσκεται να παίζει με έναν εκ των Μίλερ, Γκέτσε ή Σίρλε στην κορυφή της επίθεσης, όπως έκανε για χρόνια η Ρόμα με τον Τότι ή η Μπαρτσελόνα με τον Φάμπρεγας. Το λεγόμενο ψευτοεννιάρι δηλαδή. Η απώλεια του Μάρκο Ρόις είναι μεγάλη, διότι ο άσος της Ντόρτμουντ ήταν φορμαρισμένος (τον έβαλε στο στόμα του ο Δυομισάρης και τον γρουσούζεψε). Από κει και πέρα, παικταράδες υπάρχουν σε όλες τις γραμμές. Ίσως ο καλύτερος τερματοφύλακας του κόσμου, ο Νόιερ, οι Χούμελς και Λαμ στην άμυνα, οι Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα, Οζίλ, Σίρλε, Ντάξλερ, Γκέτσε και Κροος στο κέντρο και λίγο πιο μπροστά. Δεν πρέπει να κάνει το λάθος ο Λεβ, να βάλει τον Λαμ εξάρι. Θα χάσει ένα εκπληκτικό δεξιό μπακ και ταυτόχρονα θα αχρηστεύει έναν από τους φοβερούς κεντρικούς μέσους του ρόστερ.

Το ρόστερ της Γερμανίας.

Ο Λεβ προτίθεται να ξεκινήσει με τον Νόιερ κάτω από τα δοκάρια, τους Λαμ, Μερτεσάκερ, Χούμελς και Ντουρμ στην άμυνα, τους Κεντίρα και Σβαϊνστάιγκερ αμυντικά χαφ, τους Οζίλ, Μίλερ και Γκέτσε λίγο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Κλόσε.

Σε 99 παιχνίδια στο Μουντιάλ, η Γερμανία μετράει 60 νίκες, 19 ισοπαλίες και 20 ήττες, με 206 γκολ υπέρ και 117 γκολ κατά. Έχει πάρει τρεις φορές το τρόπαιο (1954, 1974, 1990), άλλες δύο ήταν φιναλίστ (1966, 1982, 1986, 2002) και άλλες τέσσερις φορές ήταν τρίτη (1934, 1970, 2006, 2010).

Πορτογαλία:

Στον αστερισμό του Κριστιάνο Ρονάλντο κινείται αυτή η ομάδα. Με τον αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης στην ενδεκάδα, η Πορτογαλία είναι εντελώς διαφορετική ομάδα και μπορεί να διεκδικήσει πολλά περισσότερα από μια απλή πρόκριση από τους ομίλους. Χωρίς αυτόν, ακόμη και η πρόκριση στους 16 θα είναι δύσκολη. Οι αρχικοί 11 της Πορτογαλίας θα είναι ανταγωνιστικότατοι, όμως οι ρεζέρβες δεν είναι παγκοσμίου επιπέδου, οπότε ο Πάουλο Μπέντο θα ανησυχεί ως το τέλος για απώλειες. Υπάρχει σαφές πρόβλημα στην θέση του σέντερ φορ, όπου οι Ποστίγκα και Αλμέιδα δεν είναι αυτό που λέμε πρωτοκλασάτοι, οπότε σε ορισμένα παιχνίδια, δεν αποκλείεται να δούμε τον Ρονάλντο σέντερ φορ. Το κέντρο είναι η δυνατή γραμμή της ομάδας, με τους Βελόσο, Μουτίνιο, Αμορίμ και Μεϊρέλες να ξεχωρίζουν. Όσο για το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη, καθώς οι Μπρούνο Άλβες και Πέπε είναι εξαιρετικοί. Αν ο Ρονάλντο είναι εντάξει ιατρικά και είναι και καλά ψυχολογικά, η Πορτογαλία θα κάνει καλή πορεία. Αν όχι, δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση να μείνει εκτός συνέχειας από τους ομίλους.

Το ρόστερ της Πορτογαλίας.

Ο Πάουλο Μπέντο σκέφτεται να ξεκινήσει με τον Ρουί Πατρίσιο στο τέρμα, τους Ζοάο Περέιρα, Πέπε, Μπρούνο Άλβες και Κοεντράο στην άμυνα, τους Μουτίνιο, Βελόσο και Αμορίμ στο κέντρο και τους Ρονάλντο, Ποστίγκα και Νάνι στην επίθεση.

Σε 23 παιχνίδια στο Μουντιάλ, η Πορτογαλία έχει 12 νίκες, τρεις ισοπαλίες και οκτώ ήττες, με 39 γκολ υπέρ και 22 κατά. Καλύτερη θέση που έχει πάρει η Πορτογαλία ήταν το 1996, όταν ο Εουσέμπιο και η παρέα του είχαν τερματίσει τρίτοι, ενώ το 2006 ήταν 4η.

Η.Π.Α.:

Ο Γιούργκεν Κλίνσμαν είναι εδώ και πολλά χρόνια στο τιμόνι της ομάδας και χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης της ομοσπονδίας των Η.Π.Α. . Έτσι, αποφάσισε να αφήσει εκτός Μουντιάλ τον Ντόνοβαν, ο οποίος στις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις, ήταν ο ηγέτης της ομάδας. Ο κόσμος δεν είδε με καθόλου καλό μάτι αυτή του την ενέργεια και τον περιμένει στη γωνία σε περίπτωση αποτυχίας. Ο Ντέμπσι είναι τώρα το μεγάλο αστέρι της ομάδας, ενώ εξαιρετικοί είναι οι Άλντιντορ, Μπράντλι και Τζόουνς. Στόχος της ομάδας είναι να πάρει την δεύτερη θέση. Η έλλειψη εμπειρίας των περισσότερων παικτών είναι το μεγαλύτερό της πρόβλημα. Κι αυτό οφείλεται στον Κλίνσμαν, ο οποίος πήρε πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στην αποστολή, αφήνοντας έξω τους μέχρι πρότινος βασικούς Γκούντσον, Πάρκχαρστ, Έβανς, Εντού και Τζόνσον.

Το ρόστερ των Η.Π.Α.

Στην ενδεκάδα, ο Γερμανός σκέφτεται να βάλει τον Χάουαρντ στο τέρμα, τους Τζόνσον, Κάμερον, Μπίσλερ και Μπίσλι στην άμυνα, τους Ζούσι, Μπράντλι, Τζόουνς και Μπεντόγια στο κέντρο και τους Ντέμπσι και Άλντιντορ στην επίθεση.

Σε 29 αγώνες σε παγκόσμιο κύπελλο, η Γερμανία έχει επτά νίκες, πέντε ισοπαλίες και 17 ήττες, με 32 γκολ υπέρ και 56 γκολ κατά. Μία φορά, το μακρινό 1930, τερμάτισε στην 4η θέση και από τότε καλύτερη πορεία της ήταν το 2002 που έφτασε στα προημιτελικά.

Γκάνα:

Η Γκάνα έφτασε στα προημιτελικά στο προηγούμενο Μουντιάλ και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρα έχει θέσει σαν στόχο, ένα βήμα παραπάνω. Όμως, αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει, καθώς οι Γκανέζοι παρουσιάζουν τρανταχτές αδυναμίες, σε άμυνα και επίθεση. Μπροστά, μοναδική αξιόπιστη λύση είναι ο Ασαμόα Γκιάν, ο οποίος όμως φέτος έπαιξε στο πρωτάθλημα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Στο τέρμα, μάλλον θα παίξει ο άπειρος Κβαρασέι της Στρόμιγκοντσετ, ενώ η άμυνα είναι επιεικώς μέτρια. Δυνατή γραμμή είναι το κέντρο, με τους Μουντάρι, Εσιέν, Αντρές Αϊγιού, Μπόατενγκ και Ασαμόα, να δημιουργούν μια εκπληκτική πεντάδα. Αν δηλαδή αυτό το κέντρο πλαισιωνόταν από μια αξιόπιστη αμυντική γραμμή, τότε οι Αφρικάνοι θα είχαν μεγαλύτερης πιθανότητες διάκρισης.

Το ρόστερ της Γκάνας.

Ο άπειρος τεχνικός της ομάδας, Τζέιμς Κβέσια Άπια, σκέφτεται να ξεκινήσει με τον Κβαρασέι στο τέρμα, τους Ινκούμ, Σουμάιλα, Μενσά και Οπάρε στην άμυνα, τους Εσιέν, Μουντάρι, Ασαμόα, Μπόατενγκ και Αϊγιού στο κέντρο και τον Γκιάν στην επίθεση.

Στους εννέα αγώνες που έχει δώσει η Γκάνα στο Μουντιάλ, μετράει τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες, με εννέα τέρματα υπέρ και 10 τέρματα κατά. Και τις δύο φορές που έχουν συμμετάσχει στο Μουντιάλ, προκρίθηκαν από τους ομίλους και έφτασαν τη μία στα προημιτελικά (2010) και την άλλη στους 16 (2006).

Προτάσεις:

Πρώτη μου επιλογή είναι να βγει πρώτος σκόρερ της Γερμανίας στην διοργάνωση ο Μάριο Γκέτσε. Η απόδοση είναι 7,00. Θα είναι βασικότατος, ιδιαίτερα τώρα που ο Ρόις είναι εκτός αποστολής, εκτιμώ πως έχει πολλές πιθανότητες να βάλει αρκετά γκολ.

Μια χαρά είναι και το 4,50 για να βγει πρώτος σκόρερ της Γκάνας ο Γκιάν. Πραγματικά, επιθετικά είναι ο μοναδικός που μπορεί να σκοράρει εύκολα για την ομάδα της Αφρικής.

Πολύ μεγάλο θεωρώ πως είναι το 7,00 για το να βγει πρώτος σκόρερ των Η.Π.Α. ο Άλντιντορ. Θα το επιλέξω εύκολα!  

Σε ενδιαφέρει