Ομάδα Σάντος με μπόνους τον Ρονάλντο

Portugal euro

Η Πορτογαλία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης λοιπόν, αφού κέρδισε στον τελικό τη Γαλλία με 1-0 στην παράταση, χάρη σε γκολ του Έντερ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποχώρησε νωρίς λόγω τραυματισμού, αλλά τελικά αυτό φαίνεται να ωφέλησε την ομάδα του, αφού οι Πορτογάλοι έγιναν πιο σφιχτοί στην άμυνα και προσπάθησαν να επιτεθούν με πολλούς τρόπους και όχι ψάχνοντας συνεχώς με μεγάλες μπαλιές τον ηγέτη τους.

Ξεκάθαρα μπορώ να πω πως η Πορτογαλία είναι ομάδα Σάντος. Σφιχτή πίσω, με σχέδιο πάντα και στην επίθεση, πολύ πάθος στους παίκτες και εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των παιχτών στα αποδυτήρια. Πρόκειται για τεχνικό παγκόσμιας κλάσης, ο οποίος δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως οδηγήθηκε σε παραίτηση από την εθνική Ελλάδας, χωρίς να είναι η επιθυμία του.

Η Γαλλία ήταν καλύτερη από την Πορτογαλία, αν δούμε την εικόνα όλου του τουρνουά, αλλά όπως έχω πει και παλιότερα, η μοίρα κάτι χρωστούσε στους Πορτογάλους. Έχουν χάσει άπειρα τρόπαια σε τελικούς και ημιτελικούς, με κορύφωσε τον τελικό κόντρα στην Ελλάδα μέσα στη χώρα τους. Το χέρι της μοίρας ήταν αυτό που έσπρωξε λίγα εκατοστά πιο αριστερά τη μπάλα στο πλασέ του Ζινιάκ στο 92′ και τελικά πήγε το ματς στην παράταση. Το χέρι της μοίρας έστειλε τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο, για να έχει συμπληρώσει 14 ματς χωρίς ήττα. Το χέρι της μοίρας ήταν αυτό που έστειλε εκτός γηπέδου τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ώστε να συσπειρωθεί η ομάδα του και να κερδίσει, την ως τότε, πολύ καλύτερη αντίπαλό της.

Η μοίρα διάλεξε την Πορτογαλία λοιπόν. Και για να σταματήσουμε τις βλακείες περί πεπρωμένου, το πήρε ένα αουτσάιντερ παίζοντας με αποφασιστικότητα και σχέδιο. Ομάδα Σάντος με μπόνους τον Κριστιάνο!

Σε ενδιαφέρει