Γαλλία – Ισλανδία: Υποψιασμένοι πλέον οι ‘τρικολόρ’

Μετά το κάζο της Αγγλίας, η οικοδέσποινα Γαλλία, δεν πρόκειται να μπει με τόση αφέλεια απέναντι στους Ισλανδούς.
France Vs Iceland

Τέταρτος και τελευταίος προημιτελικός για σήμερα με τη Γαλλία να παίζει με τη μεγάλη έκπληξη του τουρνουά, Ισλανδία. Υψηλές οι προσδοκίες από τους Γάλλους που θέλουν νίκη και θέαμα για να πικάρουν και τους “άσπονδους φίλους τους”, Άγγλους.

Τα προγνωστικά μου

Γαλλία – Ισλανδία, Κόρνερ 1ου ημιχρόνου (Over 5.5), 2.22

Ανάλυση

Η Γαλλία πέρασε “δια πυρός και σιδήρου” από την Ιρλανδία με 2-1. Βρέθηκε να χάνει μόλις στο 3′ με πέναλτι, σκορ που διατηρήθηκε μέχρι το ημίχρονο. Στην επανάληψη, δυο γκολ του Γκριζμάν που έφτασε τα 3 και είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για πρώτος σκόρερ του τουρνουά, αρκούσαν στους Γάλλους για την ανατροπή. Οι Γάλλοι σε ακόμα ένα ματς έδειξαν αδυναμίες. Αδυναμιές να σκοράρουν σε κλειστή άμυνα. Αδυναμίες να μαρκάρουν όταν παίζουν ψηλά. Ο Ραμί με τον Κονσιελνί είχαν τρομερό πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο όταν και έπρεπε να καλύψουν όλο το πλάτος του γηπέδου μόνοι τους. Σήμερα ο Ραμί δεν παίζει και δίπλα στον Κονσιελνί θα πάει ο Ουμιτί της Λυών (μόλις πήγε στην Μπάρτσα με 40 εκατομμύρια). Επίσης δε θα παίξει ο Ν’Γκολο Καντέ που έχει κι αυτός κάρτες. Πάμε σε σύστημα 4-2-3-1, με Ματουιντί – Πογκμπά στα χαφ και έναν εκ των Σισοκό – Κομάν να παίρνει θέση στα δεξιά. Ο Ζιρού κρατάει τη θέση του στην εντεκάδα, με τον Γκριζμάν πίσω του και τον Παγέτ αριστερά.

Παίξε Νόμιμα στον τελευταίο προημιτελικό του Euro 2016.

Η Ισλανδία από την άλλη, ζει ιστορικές στιγμές. Μεγαλειώδεις, ιστορικές στιγμές. Η πρόκριση των προηγούμενων ημερών απέναντι στην Αγγλία, έχει κάνει το γύρο του κόσμου και η μικρή αυτή χώρα που “τα ηφαίστεια είναι περισσότερα από τους ποδοσφαιριστές” έχει γίνει σύνθημα στα χείλη όλων των ποδόσφαιρων. Λίγο η καζούρα στους Άγγλους, λίγο το έπος που γράφουν οι Ισλανδοί, έγιναν το viral των ημερών. Ο Λαρς Λάγκερμπακ προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους αφού ξέρει καλύτερα απ’ όλους μας, ότι η Γαλλία δεν είναι Αγγλία. Δεν είναι η υπερομάδα χωρίς αδυναμίες, αλλά σίγουρα είναι πολύ πιο επικίνδυνη από την Αγγλία του Χόντγκσον. Αγωνστικά δεν υπάρχουν αλλαγές. Οι ίδιοι έντεκα θα ξεκινήσουν, τις ίδιες οδηγίες θα έχουν. Ίσως σήμερα να χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια από τους Γκ. Σίγκουρντσον – Μπιόβαρσον – Σίγκθορσον, αφού η πίεση των Γάλλων θα είναι μεγαλύτερη και πρέπει να κρατήσουν μπάλα όσο περισσότερο γίνεται.

Πιθανές εντεκάδες

Γαλλία (4-2-3-1)

Γιορίς

Σανιά

Ουμιτί

Κοσιελνί

Εβρά

Ματουιντί

Πογκμπά

Κομάν

Γκριζμάν

Παγέτ

Ζιρού

Ισλανδία (4-4-2)

Χάλντορσον

Σκούλασον

Ρ. Σίγκουρντσον

Άρνασον

Σέβαρσον

Γκούναρσον

Γκούντμουντσον

Μ. Μπιάρνασον

Γκ. Σίγκουρντσον

Σίγκθορσον

Μπιόβαρσον

Εκτίμηση

Οι Γάλλοι θα βγάλουν πολύ μεγάλη πίεση. Με τη λογική ότι δεν τους βλέπω να σκοράρουν γρήγορα θα πάω σε “μεσοβέζικες λύσεις”. Πρώτη επιλογή θα είναι το over 5.5 κόρνερ στο 1ο ημίχρονο. Δεύτερη επιλογή θα είναι να σκοράρει ο Ζιρού το 1ο γκολ. Ή να σκοράρει γενικά. Τώρα όσον αφορά το παιχνίδι σαν αποτέλεσμα, βλέπω 1 & Over 2.5. Κάτι που παίζεται αρκετά τελευταία. Το over 2.5 από μόνο του έχει δεχτεί τρομερές πιέσεις και παίζεται κάτω από το 2.00.

Σε ενδιαφέρει