Ουαλία – Βέλγιο: Με το καλοπληρωμένο αμφίσκορο

Ουαλία και Βέλγιο συγκρούονται απόψε για μια θέση στον ημιτελικό του Euro 2016.
wales belgium

Ο δεύτερος προημιτελικός του Εuro 2016 μεταξύ Ουαλίας και Βελγίου διεξάγεται απόψε στο “Stade Pierre-Mauroy” της Λιλ. Όποια ομάδα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό την Πορτογαλία.

Τα προγνωστικά μου

Ουαλία – Βέλγιο : GG (2.15)

Ανάλυση

Tην ευκαιρία να φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης έχει απόψε η Ουαλία. Η ομάδα του Κόλμαν κατάφερε να προκριθεί στους “8” της διοργάνωσης επικρατώντας με 1-0 της Β. Ιρλανδίας, σε ένα παιχνίδι που από την αρχή ξέραμε πως και να μην το παρακολουθούσαμε δε θα… χάναμε και κάτι το αξιόλογο. Πάντως, ο Μπέιλ και η παρέα του έκαναν αυτό που έπρεπε ακόμα κι αν χρειάστηκαν τη συνδρομή του ΜακΌλεϊ στο 75′ για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Τώρα, οι Βρετανοί θα αγωνιστούν χωρίς άγχος, αφού δεν έχουν τίποτα να χάσουν, με το 3-5-2 να είναι ξανά στα πλάνα του Ουαλού τεχνικού, με τους Βόουκς και Ρόμπσον-Κανού να αναμετρώνται για μια θέση στην επίθεση δίπλα στο Μπέιλ. Κανονικά θα αγωνιστεί και ο βασικός στόπερ Άσλεϊ Ουίλιαμς (63/1), ο οποίος ξεπέρασε έγκαιρα ένα πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να παίξεις χωρίς γκανιότα στην αναμέτρηση!

Από την άλλη μεριά, το Βέλγιο ξεπέρασε το εμπόδιο της Ουγγαρίας στους “16” με το ευρύ 4-0. Παρά την έκταση του σκορ, τα τρία από τα τέσσερα γκολ για τους κόκκινους διαβόλους μπήκαν στο τελευταίο τέταρτο, όταν και οι Μαγυάροι είχαν ανοιχτεί για να ισοφαρίσουν το γκολ που είχε πετύχει ο Αλντερβάιλερντ μόλις στο 10′. Για τη σημερινή αναμέτρηση πρόβλημα στην άμυνα έχει να αντιμετωπίσει ο κόουτς Βίλμοτς, αφού τιμωρημένος είναι ο Βερμάελεν (ΑΜ, 57/1) και νοκ άουτ τέθηκε ο Βερτόγκεν (ΑΜ, 81/6). Τη θέση τους στην ενδεκάδα αναμένεται να πάρουν οι άπειροι Ντεναγιέρ (ΑΜ, 7/0) και Τζόρνταν Λουκάκου (ΑΜ, 4/0). Τελικά, ο Αζάρ (εξτρέμ, 69/14) θα αγωνιστεί κανονικά.

Πιθανές ενδεκάδες

Oυαλία (3-5-2)

Χένεσεϊ
Τσέστερ
Άσλεϊ Ουίλιαμς
Ντέιβις
Γκάντερ
Άλεν
Λέντλεϊ
Ράμσεϊ
Τέιλορ
Μπέιλ
Βόουκς(Ρόμπσον-Κανού)

Βέλγιο (4-2-3-1)

Κουρτουά
Μενιέρ
Αντερβάιρελντ
Ντεναγιέρ
Τζ. Λουκάκου
Ναϊνγκολάν
Βίτσελ
Καράσκο (Μέρτενς)
Ντε Μπρόινε
Αζάρ
Ρ. Λουκάκου (Μπατσουαγί)

Eκτίμηση

Και oι δύο ομάδες διαθέτουν πολύ αξιόλογες επιθέσεις. Για το Βέλγιο δε χωράει αμφιβολία ότι μπορεί εύκολα να σκοράρει, όμως και οι αμυντικές του ελλείψεις μπορούν να φέρουν ακόμα πιο κοντά το αμφίσκορο.

Σε ενδιαφέρει