Ιταλία – Ισπανία: Με όπλο την παράδοση και τον Ντελ Μπόσκε!

Τα τελευταία χρόνια οι Ισπανοί έχουν αναπτύξει μια "πελατειακή" σχέση με τους Ιταλούς στα Euro. Αν σε αυτό προσθέσεις και την παρουσία του "μετρ" Ντελ Μπόσκε στην διαχείριση των νοκ-άουτ, τότε η "φούρια ρόχα" έχει ένα βασικό πλεονέκτημα απέναντι στην "σκο
ita spain

Σ’ ένα παιχνίδι που θα είναι το repeat του τελικού το 2012, Ισπανία και Ιταλία τίθενται αντιμέτωπες με έπαθλο μια θέση στην οχτάδα. Πεισμωμένη να ανατρέψουν την πρόσφατη “πελατειακή” εμπειρία οι Ιταλοί, αισιόδοξοι και πάλι οι Ισπανοί.

Τα προγνωστικά μου

Ιταλία – Ισπανία (-1) Χ (3.50)

Ανάλυση

Η Ιταλία ουσιαστικά έκανε φρεσκάρισμα με τους Ιρλανδούς, αφού ήταν περασμένη πρώτη από την 2η αγωνιστική. Ο Αντόνιο Κόντε άλλαξε πρόσωπα στο τελευταίο παιχνίδι, όχι όμως και σύστημα αφού θέλει όλοι οι παίκτες να έχουν έτοιμη θέση μαι ρόλο στο 3-5-2 που παίζει. Οι Ιταλοί στα δυο πρώτα ματς που κέρδισαν ήταν καλοί, έβγαλαν συνοχή, θέληση και πάθος. Ο Κόντε έχει φτιάξει έναν δεμένο κορμό βασισμένο στην άμυνα της Γιουβέντους αλλά επικουρούμενο από παίκτες που έχουν ρόλο στην εθνική παρόμοιο με εκείνο στις ομάδες του. Για παράδειγμα εσωτερικός χαφ δεν παίζει ο Φλορέντσι αν και ίσως να είναι καλύτερος παίκτης, αλλά ο Τζακερίνι, αφού στην Μπολόνια κάνει αυτό ακριβώς το πράγμα. Αυτό βέβαια έχει και τα αρνητικά του, αφού παίκτες υψηλού επιπέδου (όπως ο Ινσίνιε) ουσιαστικά δεν έχουν ρόλο στο 3-5-2 του Κόντε. Ο Κάντρεβα, ο παίκτης που έχει δημιουργήσει τις περισσότερες ευκαιρίες για τους Ιταλούς ως τώρα χτύπησε και είναι αμφίβολος για όλο το υπόλοιπο τουρνουά, με το Φλορέντσι να παίρνει τη θέση του. Κατά τ’ άλλα θα παίξουν όσοι αγωνίστηκαν στα 2 πρώτα ματς.

Κλικ εδώ για να παίξεις τον πρώτο “πρόωρο” τελικό του φετινού Euro!

Η Ισπανία από την άλλη, αυτοκτόνησε στο τελευταίο ματς με την Κροατία και τώρα τρέχει και δε φτάνει! Η ομάδα του Ντελ Μπόσκε έχασε με 2-1 και μαζί έχασε την πρωτιά αλλά και την ευνοϊκή κλήρωση. Αν στο 1-1, όταν ο Ράμος εκτέλεσε και έχασε το πέναλτι, η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα, λογικά η “φούρια ρόχα” θα έβγαινε πρώτη και θα πήγαινε στο “εύκολο ταμπλό” του τουρνουά. Τώρα με την ήττα από τους Κροάτες βγήκε 2η και για να φτάσει στον τελικό θα πρέπει να αποκλείσει Ιταλία, Γερμανία και μια εκ των Γαλλία και Αγγλία (;). Ο Ντελ Μπόσκε δηλώνει αισιόδοξος με την προϊστορία των τελευταίων ετών να τον δικαιώνει. Από το 2008 και μετά όταν φτιάχτηκε ο κορμός της Ισπανίας που κατέκτησε τα πάντα, οι Ίβηρες έχουν αποκλείσει 2 φορές τους Ιταλούς, ενώ έχουν και 1 ισοπαλία σε φάση ομίλων. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε το 4-0 του τελικού του Euro 2012; Ο Ντελ Μπόσκε είναι προπονητής που δύσκολα αλλάζει εντεκάδα μέσα στο τουρνουά, οπότε περιμένω να δω τα ίδια πρόσωπα στην ίδια ίσως διάταξη. 

Πιθανές εντεκάδες

Ιταλία (3-5-2)

Μπουφόν

Μπαρτσάλι

Μπονούτσι

Κιελίνι

Φλορέντσι

Ντε Ρόσι

Παρόλο

Τζιακερίνι

Νταρμιάν

Έντερ

Πέλε

Ισπανία (4-1-4-1)

Ντε Χέα

Χουανφράν

Πικέ

Ράμος

Άλμπα

Μπούσκετς

Σίλβα

Τιάγκο

Ινιέστα

Νολίτο

Μοράτα

Εκτίμηση

Όπως έχουμε ξαναπεί και στο σάιτ, προσωπικά έχω ένα θέμα με αυτή την Ιταλία. Δεν μπορώ να την πιστέψω καθόλου. Θεωρώ ότι χωλαίνει σε πολλά σημεία και αν βρεθει ο άνθρωπος που θα της “κλείσει” τα ατού θα “βραχυκυκλώσει”. Ο Ντελ Μπόσκε κατ’ εμέ είναι ο καλύτερος προπονητής του τουρνουά (μαζί με Σάντος και Λεβ). Θα βρει τον τρόπο να περάσει. Πρώτη επιλογή η νίκη των Ισπανών με 1 γκολ. Δεύτερη επιλογή η πρόκριση τους στην παράταση (9.00) και τρίτη επιλογή η πρόκρισή τους στα πέναλτι (10.00).

Σε ενδιαφέρει